SKUP PORAZ SPLITOVACA

BRAĆA ŽUŽUL BEZ MILOSTI Nakon poraza Splita od Dinama na Maksimiru, Stanku Mršiću uručen otkaz!

Igor Soban / CROPIX

Do pronalaska novoga trenera momčad će privremeno voditi Ivan Matić

Stanko Mršić više nije trener Splita! Nakon drugog uzastopnog poraza (Hajduk 1:2, Dinamo 1:2) ovoga proljeća, a trećeg u nizu (na zaključenju jeseni protiv Istre 1961), odnosno jednog boda u posljednje četiri utakmice, predsjednik Slaven Žužul priopćio je Mršiću da im se putovi razilaze.

Očekivani je to epilog, mnogi su očekivali da će se to dogoditi ranije, jer ova momčad vrijedi više od 5. mjesta i sada već ogromnih osam bodova zaostatka za Lokomotivom. Mršić je izdržao prvu krizu, braća Slaven i Jozo Žužul nisu ga htjela dirati kad je imao samo četiri boda na kontu nakon 5. kola. Situacija se stabilizirala, Split je pobjeđivao Dinamo i Rijeku u Parku mladeži, uhvatio konstantu, ali je opet sve krenulo nizbrdo. Da je sudac Šimčić u posljednjim trenucima u Maksimiru pokazao na bijelu točku (prekršaj na Glavini), možda bi Mršić još bio u sedlu, ovako nije mogao izbjeći klasičnu trenersku sudbinu.

S obzirom da će se Europu teško uhvatiti, samo nekim ludim čudom, onda je potez Uprave logičan. Do pronalaska novoga trenera momčad će privremeno voditi dosadašnji Mršićev pomoćnik, Ivan Matić. Tko će ga naslijediti, doista je teško prognozirati. Sigurno je jedno, klupa Splita privlačna je mnogima. Novi trener vjerojatno neće imati imperativ hvatanja Europe, primarna će biti selekcija igrača za sljedeću sezonu.

Izdvajamo