ŠERIF - DINAMO 0:1

Čačića i dalje prati sreća: 'Svaka čast igračima, napravili smo veliki posao!'

    AUTOR:
    • Alen Lesički

  • OBJAVLJENO:
  • 01.08.2012. u 17:40

Da je Sheriff imao u svojim redovima iole raspoloženog napadača, Dinamo bi ispao iz Europe već u Tiraspolu

Ono što su htjeli, to su i dobili. Dinamo se iz Moldavije vraća s finim kapitalom. Pobjeda nad Sheriffom 1-0 odškrinula je vrata play-offa Lige prvaka...

Međutim, s avionom iz Tiraspola dolazi i nova doza sumnje. Rezultat je puno bolji od dojma koji su “modre” vedete ostavile nakon 90. minuta “mačevanja” sa Sheriffom.

Da je Sheriff imao u svojim redovima iole raspoloženog napadača, Dinamo bi ispao iz Europe već u Tiraspolu.

- Nikada nije lako upisati pobjedu na europskom gostovanju i zato čestitam svojim igračima koji su odigrali dobru utakmicu - kazao je Ante Čačić, koji za trijumf u Moldaviji mora poslati zahvalnice na tri adrese.

Promašivali kao na traci

Milanu Badelju zbog trenutka nadahnuća kada je servirao loptu za gol. Treba poslati i Fatosu Beqiraju koji je imao mirnoće u završnici, ali i napadačima Sheriffa koji su u srijedu navečer pucali “ćorcima”.

Da će u Maksimiru biti “pomozi Bože” kada se Badelj otisne u HSV, ponovno smo se uvjerili u 14. minuti. Kapetan je povukao kontru, otarasio se čuvara i filigranskom preciznošću pronašao Beqiraja.

- Biti će lakše u Zagrebu, ali ništa nije gotovo - rekao je Badelj.

Nažalost, Dinamo nije nastavio s dominacijom nakon gola. Domaćini su uzeli posjed i izazvali nered u obrani Dinama.

Najbolju priliku propustili su kada je Pešić petom gurnuo Apatiča u priliku, ali Slovenac očito nije bio redovit na treninzima kada se vježbala završnica.

Ponovno sretni Čačić

Dinamo je dobro otvorio nastavak, ali onda je neshvatljivo prepustio inicijativu Sheriffu. Momčad Ante Čačića hodala je po samom rubu od 60. minute pa sve do kraja utakmice. Uvod je bio Pešićev promašaj, a do kraja su Moldavci redali priliku za prilikom. To je domaćinima dalo krila pa je netko pitao može li se Sheriff nadati nečemu.

- Dok god se igra, šansa postoji, ali imamo lijepu prednost i dozu iskustva - odgovorio je trener Dinama. Faktor sreće je Ante Čačić u svome odgovoru izostavio. To se ionako podrazumijeva.

Izdvajamo