POSRTANJE PJESNIKA

ĆIRO ODLAZI, BANDIĆ NOVI GOSPODAR MEDIĆEVE SUDBINE Budućnost Zagreba nakon ispadanja

    AUTOR:
    • Hrvoje Tironi

  • OBJAVLJENO:
  • 12.05.2013. u 08:00

Zagreb se porazom od Cibalije oprostio od prvoligaškog društva. Situacija je danas posve jasna, Dražen Medić (predsjednik) i Miroslav Blažević (trener) nisu uspjeli, te će se NK Zagreb na krilima tog tandema po prvi puta u povijesti Prve HNL naći u drugoligaškom društvu. A još prije 11 sezona NK Zagreb je bio prvak Hrvatske. No, sljedeće sezone Pjesnici neće biti igrati na Maksimiru, Poljudu, Kantridi, Parku mladeži ili Gradskom vrtu, budućnost Zagreba su Žrnovnica, Mladina, Lučko, Rudeš, Zelina i(li) Šubićevac.

Navijači Zagreba, oni mirniji, ali i mala, ali vjerna skupina White Angelsa, već godinama želi promjene. Ovosezonski rezultati, povijesni pad u drugoligaško društvo, ali i brojni potresi unutar kluba samo su povećali želju tih navijača da ovoga ljeta dođe do brojnih promjena u strukturama kluba. A neke su i više nego izvjesne...

- Mislim da bi bilo deplasirano da vodim klub u Drugoj ligi. U nekim situacijama moram misliti i na sebe, a čini mi se da nema smisla da nakon takve karijere, ali i ove mrlje koju nikada neću moći izbrisati, vodim klub u drugoligaškom rangu - kazao je jučer Ćiro Blažević, koji ne misli završiti trenersku karijeru.

- Ne, ja sam avangarda, bolji trener nego ikad prije, ali bojim se da ponuda za mene baš i neće biti.

Bilo kako bilo, navijači Zagreba ne zadovoljavaju se 'kozmetičkim’ , oni žele velike promjene, potpuni preokret kluba. Jednostavnije, žele pad predsjednika Dražena Medića. Koji je bio glavni tvorac sjajnog trening kampa (Zagrebello), koji je u mnogim stvarima efektno posložio klub, ali i koji je klub odveo u Drugu ligu. A to je, ipak, neoprostivo.

No, sudbina predsjednika kluba i dalje je u rukama gradonačelnika Milana Bandića. Čelni čovjek Grada Zagreba i dalje vodi bitku za novi mandat na sadašnjoj funkciji, a upravo bi rezultati NK Zagreba mogli biti veliki uteg na strani opozicije.

Milan Bandić poznat je i kao veliki prijatelj kluba iz Kranjčevićeve ulice, a mnogo se i novca iz gradskog proračuna slijevalo u NK Zagreb. Istina, Milan Bandić danas ima primarne obveze (lokalne izbore), ali obnovi li svoj mandat morat će se pozabaviti situacijom i u NK Zagreb.

Dražen Medić jučer se povukao u pozadinu. Njegovo selekcioniranje momčadi nije donijelo ploda. Zagreb je drugoligaš, a cijene mnogih igrača ove su sezone u drastičnom padu. A NK Zagreb ima i financijskih neprilika, Ivan Krstanović i Vedran Nikšić na neki način u svojim rukama drže budućnost kluba. NK Zagreb treba Krstanoviću do 13. svibnja isplatiti čak 420 tisuća eura ili slijedi suspenzija prema kojoj Pjesnici neće imati pravo nastupa u posljednja dva kola. Dug prema Vedranu Nikšiću iznosi 800 tisuća kuna (za sada), a tolike novce danas bi teško namaknule i mnogo uspješnije tvrtke od NK Zagreba.

Navijači Zagreba konačno u svojim rukama imaju mnogo aduta za pad čelnog čovjeka kluba. Rezultati i financije kluba već su odavno izbjegli kontroli, a klub se ne može podičiti ni velikom gledanošću. Ipak, Dražen Medić još se drži, ali pitanje je do kada.

Izdvajamo