EKSKLUZIVNO ZA SN

Dado Pršo poslao poruku Modrima: 'Samo hrabro, pokažite kako Hrvati igraju nogomet’

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 24.10.2012. u 14:47

Drago Sopta/CROPIX

Znali smo ga viđati po hrvatskim stadionima, zajedno sa svim ostalim polaznicima HNS-ove Akademije. Proučavao je nogomet, učio, ‘črčkao’ bilješke, tesao se za trenera. Bilo je nekih šuškanja da bi mogao lagano preuzeti neku od mlađih selekcija i početi gristi trenerski kruh. I onda je samo - nestao. Nitko nije znao što se događa s Dadom Pršom, gdje se skriva jedan od najomiljenijih hrvatskih reprezentativaca zadnjeg desetljeća. Čuveni ‘Zlatni repić’, kako je došao na hrvatsku nogometnu scenu, preko noći, tako se i povukao. I, ni traga ni glasa.

Naravno, počnimo otpočetka. Gdje je, dakle, nestao Dado Pršo?

- Tu sam, u Monacu, hvala na pitanju, ha, ha. Živim ovdje, najviše vremena provodim s obitelji, suprugom, sinom i kćeri, nešto malo bavim se trenerskim poslom.

Znači, ipak se odlučio za klupu?

- Ma ne. Zapravo, ne znam još, polako. Treniram U-13 momčad Villefranchea, tamo igra i moj sin Lorenzo, to je za početak dovoljno. A što će kasnije biti, ne mogu još predvidjeti niti se previše zamaram tim pitanjem. Korak po korak...

Smije se stalno, takvoga ga i pamtimo kao igrača. Ali, dobro, zašto je nestao, zašto ga nigdje nema?

- Jednostavno, malo sam se maknuo od nogometa, uživam u drugim stvarima. Nisam, ono, potpuno otišao, gledam utakmice, pratim, ali ne sve i ne stalno. Recimo, ne idem često niti na utakmice Monaca, iako me stalno nešto zovu. Ne mogu sasvim bez nogometa, no, nisam mu niti posvećen 24 sata dnevno.

Kao i Monaco, nije dugo gledao uživo niti hrvatsku reprezentaciju, nije da duboko prati sva ona događanja oko nogometa u Hrvatskoj.

- Doći ću uskoro, vjerojatno malo na odmor, možda se javim dečkima, porazgovaram malo s onima koje dugo nisam vidio. Drago mi je i zbog mog prijatelja Tomislava Rogića (trener vratara u reprezentaciji, nap.a.), čujem da dobro radi. Nije imao veliki igračku karijeru, ali kao trener bi mogao uspjeti.

Može li čudesni Joe danas zaustaviti čudesnog Zlatana? Koliko uopće pratite PSG?

- Pratim dovoljno da bih mogao reći: Dinamo nije bez šanse. PSG je sastavljen od jakih individualaca, još nije momčad. Ničime me dosad Parižani nisu oduševili, osciliraju, još traže formu. Pola momčadi nije igralo Ligu prvaku, a i Zlatan, iako je glavni igrač, nije baš uvijek na svojoj vrhunskoj razini. Po meni je njihov trenutačno najbolji igrač veznjak Matuidi, taj odlično drži sredinu terena. Dinamo, definitivno, ima šansu. Trebaju postaviti čvrsti blok, a onda iskoristiti svoj talent, tehničku dotjeranost, jer ima u toj momčadi igrača koji to mogu. Bokovi nisu jača strana PSG-a, a i obrana se zna ‘zaigrati’. Alex je malo spor, Thiago Silva vrhunski, međutim, još nije u najboljoj formi, još nisu uigrani. Ima nade, zašto ne?

Stvarno ste optimist?

- Jesam! Moja poruka Dinamovim igračima je ‘samo hrabro i pokažite Francuzima kako Hrvati igraju nogomet’! Svim srcem želio bih da Dinamo pobijedi, bit ću veliki navijač Modrih.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Izdvajamo