ODLAZAK U NBA

DARIO ŠARIĆ UZ DIRKA NOWITZKOG Najbolji mladi košarkaš Europe na meti Dallasa

Nakon Sama Prestija (Oklahoma City) i Dannyja Aingea (Boston), i Danny Ferry gledao je Darija Šarića. Iako generalni menadžer Atlante ima problem. Ako ga Dario Šarić zanima. Nema lottery pick na draftu, a Šarić će u NBA samo ako dobije garanciju lottery picka jednog od prvih 14.

Ferry je generalni menadžer Atlante, nekad sveučilišni Igrač godine (Duke), NBA prvak sa San Antonijem (2003). Nije, naravno, želio govoriti o željama Atlante, što je i normalno, uglavnom su diskretni, ali nešto je ipak rekao.

Recimo da dobar dio generalnih menadžera u NBA ligi tretira Darija Šarića kao europski broj 1. Koliko to vrijedi, teško je reći, iako bi moglo biti dobro za Šarića. Naime, draft ne nudi priču o velikim zvijezdama jer ih - nema. Bit će puno bolje, tvrdi Ferry, 2014. I još nešto. Ferry ne bi bio iznenađen kad bi neka momčad izabrala Šarića kao petog ili šestog u prvoj rundi.

Što nije nemoguće, kako su neki “opinion makeri” tretirali odluku Šarića, koja se može promijeniti, da već na ovogodišnjem draftu ponudi svoje usluge NBA ligi.

Ono što je izvjesno, ako je moj NBA izvor siguran, a siguran je - najveće zanimanje za Šarića zasad je iskazao Dallas. Bilo bi ga sjajno vidjeti u društvu Dirka Nowitzkog. Oklahoma City nije ravnodušan, nije ni Atlanta. A što će biti...

Izdvajamo