U STRAŠNOJ FORMI

'EPIC BROZO' PUCA OD SAMOPOUZDANJA 'ja se uvijek osjećam dobro, a činjenica je da me u Serie A baš nitko nije nadigrao'

    AUTOR:
    • Dražen Antolić

  • OBJAVLJENO:
  • 26.03.2016. u 10:50

foto: Damir Krajac / CROPIX

Marcelo Brozović zabio je u drugoj uzastopnoj utakmici reprezentacije, nakon odličnog gola Rusima u Rostovu matirao je i Izraelce. U ukupno 15. utakmici bio je strijelac četvrti put.

- Najbitnije je da smo pobjedom ušli u ovo razdoblje uoči nastupa na Europskom prvenstvu. Mogu se složiti da nismo odigrali ništa posebno, ali pobjeda s psihološkog stajališta puno znači. Uvjeti za igru su bili vrlo teški, kiša je padala cijelo vrijeme, teren je bio u lošem stanju, to nas je svakako ometalo. Međutim, vjerujem da će protiv Mađarske biti još bolje.

Kako ste se osjećali u rasporedu 3-5-2?

- Kao i uvijek. Dobro, možda je bilo malo čudno, ali vjerujem da će se momčad priviknuti na taj sustav budemo li ga i dalje igrali, da nećemo imati problema primijeniti ga u Francuskoj, ako tako izbornik odluči. To je bila puno veća promjena za igrače u zadnjoj liniji, nama veznjacima ne toliko. Isprobavali smo u Osijeku tri sustava, 3-5-2, 4-4-2 i 4-3-3, sad je na izborniku da ocijeni gdje će nam što zatrebati.

Kad je zabio gol, navijači su mu skandirali, tražili da se javi. Nije na to navikao u HD-u, Lokomotivi i Dinamu, pa ni u Interu. Trebalo mu je da se snađe.

- Nisam uopće obraćao pažnju što uzvikuju navijači, Srna mi je to morao reći, hahaha... Tek onda sam se javio, kad me upozorio.

Bit će puno teže

Perišić i Brozović, dva strijelca iz Intera.

- Obojica igramo odlično u ovom razdoblju, nadam se da ćemo ovu razinu forme zadržati do Eura, da ćemo puno zabijati i asistirati. To je to.

Je li sad sve u redu s trenerom u klubu Robertom Mancinijem? Nedavno je kazao da ste konačno vidjeli što znači igrati u Serie A, a već mjesecima ste među najboljima u ekipi.

- Sve je super...

No sigurno nije super stanje na tablici za Inter.

- Iskreno, nisam zadovoljan pozicijom na ljestvici. Trebali smo biti među prve tri momčadi, bilo je utakmica u kojima smo nepotrebno gubili bodove i sad smo na diobi četvrte i pete pozicije. Ima još osam kola do kraja, vjerujem da ipak možemo biti treći.

U dvije godine ste od igrača kojeg je Niko Kovač poveo u Brazil s dosta sumnjičenja javnosti postali veznjak kojeg gotovi svi vide u prvih 11 nacionalne vrste.

- U čemu je tajna? Imam privatnoga trenera, puno radim, stvarno mi ide u zadnje vrijeme.

Nakon EP-a sve moguće

Gledamo kako se uspijevate nametnuti svim suparnicima u vezi u Serie A, nitko vas ne nadigrava.

- To je istina...

I što na ljeto? Mnoga velika imena vezuju se uz vas? Poput Arsenala.

- Ne opterećujem se, iako dopiru do mene neke informacije. Čitam, čujem, ali igram za Inter i to mi je jedino ovog časa bitno. Zasad sam igrač Intera i tako se ponašam.

Ostajete li možda?

- Sve je moguće. Vidjet ćemo...

Htjeli biste ići dalje?

- Nakon Eura će se znati. Ne mogu ništa više reći ovog časa. Prerano je.

Izdvajamo