STRAVIČNA NESREĆA

FOTO: NEZAPAMĆENA TRAGEDIJAU SINJU Prilikom skoka padobranom poginuo legendarni vođa Torcide

Božo Vukičević

Pripadnici Torcide zavijeni su u crno. U stravičnoj nesreći pri padobranskom skoku oko podne život je izgubio Žan Ojdanić (45), sportski padobranac i bivši predsjednik Kluba navijača Torcida. Tragedija se dogodila na hipodromu u Sinju, a što je točno dovelo do nje pokazat će obdukcija tijela te vještačenje njegova padobrana. O svemu je policija nakon provedenog očevida izvijestila i Državno odvjetništvo.

Osobe pred čijim se očima ugasio Ojdanićev život ne mogu doći sebi od šoka. Kažu da su hajdučku legendu djelatnici Hitne pomoći oživljavali više od pola sata.

- Našem Žanu padobranstvo je bilo adrenalin za dušu. Mislim da se u ovom slučaju radilo o skoku sa 4000 metara visine. Kad padobranac dotakne tlo, uvijek uslijedi pljesak, no mi smo zanijemili. Na otprilike 70 metara od tla kupola padobrana pri okretu je iznenada propala pa je uslijedio ubrzani pad. Ili je padobran imao grešku ili mu je pozlilo. Žan je iza sebe imao velik broj skokova, sam je podučavao mlade padobrance u Sinju te nije bio sklon ulaziti u riskantne situacije. S njim na nebu bilo je još desetak padobranaca. Vrijeme je bilo doista idealno - govori jedan od svjedoka, ujedno i Ojdanićev kolega navijač. Čuvši za tragediju, Torcida je najavila da će se uoči gradskog derbija na Poljudu oprostiti o Žana, dok će igrači Hajduka zaigrati s crnim florom oko rukeAdio, navijačka legendo!

Posted by HNK Hajduk Split on  2. travnja 2016


Izdvajamo