OPET ODGODA

HKS nije suspendirao Cedevitu i Zadar, ultimatum i dalje na snazi

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 19.04.2016. u 19:55

Ronald Goršić / Cropix

Hrvatski košarkaši savez (HKS) na današnjoj sjednici Upravnog odbora nije donio odluku o suspenziji Cedevite i Zadra, međutim nije donio ni odluku da suspenzije neće biti.

Nakon sjednice nitko nije bio previše raspoložen za razgovor, tek je medijima poručeno kako će o svemu biti obaviješteni u priopćenju, no u njemu nije bilo nikakve konkretne odluke.

"U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza održana je sjednica Upravnog odbora HKS-a na kojoj je nakon opširne diskusije članova UO i predstavnika klubova o zahtjevima FIBA-e, donesen prijedlog prema kojem će se tijekom sutrašnjeg dana, do kada je FIBA postavila rok za izjašnjavanje nacionalnim savezima po pitanju klupskih natjecanja za sezonu 2016/17, napisati i obrazložiti odgovor koji će sadržavati ispunjenje interesa kako saveza tako i klubova," poručili su iz HKS-a.

Naime, do srijede 20. travnja HKS mora na Fibinu adresu poslati izjavu kojom jamči da niti jedan klub pod njihovom ingerencijom neće sudjelovati u ULEB-ovom Eurocupu sljedeće sezone ili slijede sankcije - izbacivanje reprezentacije s kvalifikacijskog turnira za OI u Torinu, ali i EuroBasketa 2017. Problem je što su već ranije Cedevita i Zadar potpisali sporazum kojim se iduće sezone priključuju Eurocupu.

Podsjetimo, FIBA je osim Hrvatskoj identično pismo poslala u Španjolsku, Grčku, Italiju, Izrael, Tursku, Litvu, Rusiju, Poljsku, Srbiju, Sloveniju, BiH, Crnu Goru i Makedoniju.

Izdvajamo