'NAGRADNI' RAT

HOO ODGOVORIO 'Cijenimo Čilića, ali olimpijska medalja ima apsolutnu prednost'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 19.12.2014. u 14:04

'HOO je uvijek čvrsto stajao iz Marina Čilića i podržavao sve njegove sportske napore'

Nakon što je HOO izabrao najboljeg sportaša i sportašicu za 2014. godinu , Hrvatski teniski savez bio je ogorčen što je nagrada otišla u ruke Ivice Kostelića, a ne Marina Čilića. Štoviše ovogodišnji osvajač US Opena nije bio niti nominiran za nagradu u kategoriji za najboljeg sportaša.

Hrvatski olimpijski odbor nažalost nije ovom prilikom prepoznao vrijednost uspjeha Marina Čilića, iako prema pravilniku o dodjeli nagrade za najboljeg sportaša s ovakvim uspjehom nikad nitko dosad nije bio zakinut. Zato smo uvjerenja da je ovaj put HOO napravio ozbiljan propust - stajalo je u priopćenju HTS-a.

Nije dugo trebalo HOO-u da uputi odgovor HTS-u te je u svojem priopćenju otrkio razloge takve odluke.

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) izuzetno cijeni Marina Čilića i sve njegove sportske rezultate te je ponosan na činjenicu da je osvojio naslov pobjednika US Opena.

Svake godine HOO dodjeljuje nagrade na temelju Pravilnika o izboru i proglašenju najuspješnijih hrvatskih sportaša i trenera. Sukladno tom pravilniku olimpijska medalja u određivanju nominacija ima apsolutnu prednost, a slijede je medalje osvojene na svjetskim i europskim prvenstvima. Napomenimo i da se u svakoj kategoriji uzimaju u obzir uspjesi sportaša iz 39 olimpijskih i 32 neolimpijska sporta.

HOO je uvijek čvrsto stajao iz Marina Čilića i podržavao sve njegove sportske napore. Uzevši u obzir njegov rezultat ostvaren na US Openu i prepoznavši njegov značaj, ne samo za cjelokupni hrvatski sport već i Republiku Hrvatsku, Marin Čilić je nominiran u kategoriji sportskog promicatelja Hrvatske u svijetu u 2014. godini.

Izdvajamo