TOTALNA MOBILIZACIJA

IZ SRCA EUROPE STIGLA VELIKA VIJEST Niko Kovač ponovno u akciji na najvećoj sceni! I nije zaboravio brata!

    AUTOR:
    • Tomo Juranović

  • OBJAVLJENO:
  • 08.03.2016. u 12:26

Alex Grimm/Getty / 2013 Getty Images

Stigla je i službena potvrda: Niko Kovač novi je trener bundesligaša Eintrachta iz Frankfurta!

Njemački klub je nakon sedam uzastopnih utakmica bez pobjede, zbog čega je pao na opasno 16. mjesto, odlučio smijeniti Armina Veha, a izbor za vatrogasca pao je na bivšeg hrvatskog izbornika, koji je već stigao na Majnu i potpisao ugovor koji traje do lipnja 2017. godine.

Njegov pomoćnik bit će, dakako, brat Robert, dok se još uvijek čeka objava ostatka stručnog stožera.

"Cilj Nike Kovača je mobilizacija momčadi kako bi osigurali ostanak u ligi. Uvjereni smo da će Kovač to i učiniti", poručio je čelnik kluba Heribert Bruchhagen.Willkommen Niko Kovac

Herzlich Willkommen bei unserer #SGE, Niko Kovac!

Posted by Eintracht Frankfurt on Tuesday, 8 March 2016


Kovač je novi posao prokomentirao za klupsku TV:

"Sretan sam što mogu trenirati Eintracht. Znam da je teška situacija, ali možemo ispuniti ciljeve. Moram upoznati momčadi, razgovarati sa svima i vidjeti gdje leže problemi, ali sve ćemo vidjeti na terenu", izjavio je Niko i dodao:

"Taktika? Za sve momčadi vrijedi da se treba boriti. Moramo mobilizirati navijače i sve u klubu, pokazati jedinstvo u kratkom vremenu. Najvažnija je strast, a onda kompaktnom igrom, momčadskom, pokušati izboriti uspjeh. Što manje situacija jedan na jednoga...", rekao je bivši hrvatski izbornik pa spomenuo i brata Roberta.

"Moj brat i ja bit ćemo primjer ostalima. Najgore što se nogometašu može dogoditi je da se boji. Robert i ja imamo vrlo blizak odnos, povjerenje i isti način gledanja na nogomet. A Robi je čovjek koji može doprijeti do ljudi. Impulzivni smo jer imamo i njemačke i hrvatske krvi."

Podsjetimo, Niko Kovač trenersku je karijeru započeo u juniorima Red Bull Salzburga, nakon čega je vodio prvu mladu, pa i seniorsku reprezentaciju Hrvatske s kojom je otišao na Svjetsko prvenstvo u Brazil, no suradnja s HNS-om prekinuta je u kvalifikacijama za Euro 2016., nakon nekoliko neuvjerljivih utakmica. Novi posao je, eto, čekao pola godine...

Ovim imenovanjem, Hrvatska sada ima dva trenera u Ligama petice, a uz Slavena Bilića i Niku Kovača u elitu bi do kraja sezone trebao ući i trener Crotonea Ivan Jurić. Mlada garda diže rejting. Napokon!

Izdvajamo