EL LOCO ZA ARGENTINCE

'JAKO MI NEDOSTAJE OTAC, SAN MI JE VRATITI SE U SAN LORENZO!' Migliore otkrio

    AUTOR:
    • Sportske novosti

  • OBJAVLJENO:
  • 24.07.2013. u 10:46

Ronald Gorsic / CROPIX

Nomen est omen, rekao bi narod. U ovom slučaju ne ime već “nadimak je znak”. El Loco - Luđak. Znali su svi da je Pablo Migliore svojevrsni “mačak u vreći”, dobar vratar, ali nepredvidljiv karakter. Čim je stigao, pitali smo se na koju će stranu prevagnuti. I nadali se da će ga žuta minuta uhvatiti što kasnije. A kad ono... sezona nije ni počela, a Pablo Migliore već je “uletio” u problem, napravio incident koji bi vrlo lako mogao označiti i kraj njegove kratke epizode u Dinamu. Nevjerojatna priča, sve to uvelike je nadmašilo i ono bizarno otvaranje piva u klupskom autobusu koje je upriličio Domagoj Vida.

Dakle, da ponovimo, Migliore je u ponedjeljak došao na zadnji trening pred utakmicu s Folom sa svojim sinom, koji ga je pratio svuda, od terena do svlačionice. I, nije bilo prvi put, Pablo je volio sa sinom doći na treninge i ranije, što nije baš običaj, na to mu je i ukazao Kruno Jurčić. Nije bilo problema ranije, no dan uoči utakmice, ipak nije primjereno. Rekao je trener vrataru da odvede maloga kući, Pablo je rekao “OK”, otišao i više se nije vratio. Samovoljno, bez ikakve isprike. Još te večeri Jurčić je odlučio da će protiv Fole braniti Oliver Zelenika, međutim, uvijek je pitanje što donosi novi dan. Utorak je zato čekan s velikim zanimanjem.

Pablo Migliore došao je u klub, ali nije s momčadi odradio trening, već je otišao u klub na razgovor sa Zdravkom Mamićem. I, koliko čujemo, Argentinac je izvijestio gazdu da bi volio dogovoriti način raskida ugovora i da želi otići iz Dinama! Šokantno za mnoge, međutim, priča nije odjučer, ovaj incident na treningu zapravo je bio samo povod da razgovor uđe u tu fazu.

- Iako imam priliku braniti Ligu prvaka, nedostaje mi San Lorenzo. Svi ti ljudi iz kluba, tamošnja svakodnevica. Kad bi me San Lorenzo htio, ja bih besplatno branio za svoj klub! - rekao je neki dan argentinskim medijima, što je mogla biti najava neočekivanog raspleta, premda se takve izjave uvijek mogu protumačiti kao čista kurtoazija prema bivšem klubu.

U telefonskom razgovoru za argentinski TyC Sports Migliore je otrkio:

- Sve mi je teže i teže, iako su mi sinovi i supruga u Zagrebu jako mi nedostaje otac koji ima velikih zdravstvenih problema. Znam da bi moglo biti pravnih posljedica ako se vratim u Argentinu, ali želim napustiti Hrvatsku. Otac mi je je savjetovao da ostanem u Zagrebu, ali ja iz Argentine nikada niti nisam otišao. Obitelj i ja smo mislili da je najbolje da napustimo Argentinu, ali ja sam osoba koja želi biti sa svojim bližnjima. U ovom trenutku ne znam je li to dobra odluka. San mi je vratiti se u Argentinu, u San Lorenzo.- kazao je Pablo.

Izdvajamo