ABA LIGA

JASMIN REPEŠA NAKON PORAZA 'Dopuštali smo im da rade što žele, bili su bolji u svim segmentima'

    AUTOR:
    • Arhiva

  • OBJAVLJENO:
  • 26.04.2015. u 11:03

'U drugom poluvremenu smo se pokušali vratiti. Dobra je stvar da smo ipak pokazali karakter, ako ništa drugo'

Cedevitin trener Jasmin Repeša kao jedan od glavnih razloga za poraz od Crvene zvezde u prvoj utakmici finala ABA lige vidio je umor momčadi.

- Zvezda je večeras bila bolja u svim segmentima i zasluženo je dobila. Nadovezao bih se samo na rečenice Luke Babića da je apsurdno da je ekipa koja je imala dva dana manje odmora, jedan težak put prekjučer iz Podgorice u Zagreb pa već jučer ujutro iz Zagreba u Beograd, bila agresivnija i bolja, specijalno u obaveznom dijelu, u drugom dijelu utakmice. Zašto nismo ušli kako treba i zašto smo ušli tako mekano... Na obje strane terena dopuštali smo im da rade što hoće, da im lopta ide kako god hoće. Dobivali su tu dubinu i kroz prodor i kroz dodavanje kao da nismo ni postojali u obrani, a u napadu umjesto da protiv jedne agresivne obrane igramo s viškom dodavanja mi smo ulazili u tri puta više driblinga i tu se pojavio problem. Dobra je stvar da smo ipak pokazali karakter, ako ništa drugo. U drugom poluvremenu smo se pokušali vratiti, mada je u svim pokazateljima, šutu, skoku i puno drugih stvari, Zvezda večeras bila bolja i, još jednom ponavljam, zasluženo je dobila utakmicu."

Prvi strijelac Cedevite Luka Babić istaknuo je drugo poluvrijeme kao putokaz za nastavak serije.

- Nema se tu puno što reći. U prvo poluvrijeme nismo ušli kako treba. Znali smo da će biti teško, da igraju dosta dobro, da igraju agresivno i u ovakvoj atmosferi jednostavno moramo odgovoriti na isti način. Drugo poluvrijeme nam je bilo primjer kako trebamo igrati, pogotovo ovu cijelu seriju i sutra trebamo krenuti od prve minute tako.

Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde Telekom istaknuo je kako je znao da se Cedeviti ne može ponoviti tako loše poluvrijeme kao prvo.

- Krenuli smo u utakmicu veoma dobro i napravili razliku koja sigurno nije bila očekivana, s obzirom da dobro znamo o kakvoj se kvaliteti radi kad je ekipa Cedevite u pitanju. U napadu smo bili veoma dobri, prolazile su nam sve ideje, a obrana je bila čvrsta. Međutim, sigurno da smo bili svjesni da Cedevita neće tako izgledati u drugom dijelu, što se i dogodilo. Oni su u obrani bili veoma čvrsti, nisu nam dozvolili da sprovodimo ideje na način kako smo htjeli. Igrali smo više driblingom nego s dodavanjima, što je bilo pogrešno. Ušli smo u seriju grešaka i na kraju smo završili utakmicu sa 18 izgubljenih lopti. Cedevita je to vješto koristila, šutevima za tri poena i laganim poenima iz kontre. Na kraju je pokazala da nas čeka teška serija i velika neizvjesnost.

- Mislim da smo otvorili utakmicu kako treba i stekli neku znatnu razliku", "Došlo je do pada u trećoj četvrtini i to ne smijemo dozvoliti u sljedećim utakmicama. Čestitao bih igračima Cedevite na borbenosti i igri, a mi se sada okrećemo sljedećoj utakmici - dodao je krilni igrač Zvezde Nemanja Dangubić.

Izdvajamo