PIŠE H. SLIŠKOVIĆ

ACO PRODAO ZUPCA U SRBIJU Evo koliko će Cibona zaraditi od prodaje talenta oko kojeg su 'zaratili' rivali

 Bruno Konjević / Cropix

Iznimno talentirani 18-godišnji centar i hrvatski juniorski reprezentativac Ivica Zubac karijeru će nastaviti u srbijanskom Mega Leksu iz Beograda, a Ciboni će pripasti odšteta od oko 600 tisuća eura.

Iako se u jednom trenutku činilo da će Cibona izgubiti svog dragulja za sitniš, ili čak besplatno, Aco Petrović uspio je u velikoj mjeri ispraviti propust s neplaćanjem igrača na vrijeme. Jedina "kvaka" u cijeloj priči je da će velika nada hrvatske košarke karijeru nastaviti u Srbiji. Cedevita je, po svemu sudeći, izvisila u ovom poslu. Službenih komentara s Velesajma nije bilo, neslužbeno se moglo čuti "borit ćemo se", ali uzalud. Zubac je tijekom popodneva potpisao dvoipolgodišnji ugovor s Megom.

- Što se tiče odštete, dobili smo ono što smo tražili. Cedeviti smo davali određeni popust (400.000 dolara, nap. a.), a sad nam je ponuđen znatno viši iznos. Veći dio odštete naplatit ćemo odmah, a ostatak nakon što Mega transferira Zupca - prokomentirao je izvršni dopredsjednik Cibone Aco Petrović.

- U ponedjeljak su nam se ponovno javili, ali s boljim uvjetima koje smo prihvatili. Zadovoljni smo, a ionako je zbog veće količine animoziteta bilo nerealno očekivati da dečko ponovno zaigra za nas. Prihvatili smo najbolje rješenje za Cibonu, a meni je svejedno radi li se o Cedeviti, Megi ili Boston Celticsima - prokomentirao je Aco Petrović.

"Deal" je odigrao srbijanski menadžer Miško Ražnatović koji upravlja Megom i čiji klijent je Ivica Zubac. Zaradit će i kao igračev agent, ali i kao vlasnik iz sjene kluba iz kojeg će se Zubac prodati u NBA, i to možda već ovoga ljeta. Zubac je s Megom potpisao ugovor do ljeta 2018. godine, a oba ljeta (2016. i 2017.) imat će mogućnost odlaska u NBA uz visoku odštetu.

Mega je klub iz Beograda koji utakmice ABA lige igra u Sremskoj Mitrovici kako bi se izigrala pravila regionalne lige.

Još se ne zna hoće li se Zubac sljedećih mjeseci samo pripremati za NBA draft ili će igrati u Prvenstvu Srbije. Mega trenutačno ima pet stranaca ( Ivanović, Nikolić, Luwawu, Kaba, Zubac), a za PS ih se smije registrirati maksimalno četvoricu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:14