CENTAR CEDEVITE

BILAN OTKRIO ZAŠTO NIJE IŠAO NA SP 'Bilo je mjesta za mene, ali dogovorio sam se s Repešom'

 Ivan Klindic / CROPIX

Zadarski košarkaški turnir je pokazao da je Miro Bilan trenutačno najbolji košarkaš Cedevite. Reprezentativci Ukić i Babić su se nedavno priključili, dok je centar iz Šibenika u klupskom programu mjesec dana dulje.

Otkako ga je klupski trener Jasmin Repeša, ovaj put u ulozi izbornika, otpisao sa SP-a.

Masivniji centar

- Odlučivalo se između Andrića i mene, a ionako ne bih imao veliku minutažu jer ni Lukša nije dobio veliku priliku. Želio sam napokon nastupiti na velikom natjecanju, prošao sam skoro cijele pripreme, ali sve je bilo u dogovoru s izbornikom.

Tijekom turnira u Španjolskoj, a posebno nakon ranog ispadanja, često se provlačila teza da je Hrvatskoj nedostajao masivniji centar poput sve boljeg Mire Bilana.

- Uvijek se zamišljam kako igram i kad god gledam utakmicu razmišljam kako bih mogao bolje riješiti pojedinu situaciju. Što se tiče SP-a, uz malo sreće Bojan bi pogodio onu tricu pa bi vjerojatno dobili Francuze i danas bi sve bilo super. Ovako su priče crne i po meni previše negativne. Da, u reprezentaciji je bilo mjesta za mene. Mogao sam tamo igrati, ali samo možemo pretpostavljati kako bi to izgledalo - kaže Bilan.

Trenera Jasmina Repešu i kapetana Roka Ukića javnost još uvijek gleda kroz prizmu neuspjeha reprezentacije. Pokazalo je to neukusno skandiranje zadarske publike. Bilan ne vjeruje da će se negativnost koju je spomenuo odraziti na klub.

- Bio je to standardni zadarski dekor s kojim nemam problema. U klubu je sve pozitivno i nema naznaka da bi se atmosfera koja se stvorila oko ‘repke’ mogla odraziti na nas.

Bilanu je tijekom ljeta istekao trogodišnji ugovor. U jednom trenutku bio je bliži odlasku, danas je zadovoljan što je ostao u klubu koji cilja naslov prvaka ABA lige i ulazak u top 16 Eurolige. Ne smetaju priče da Cedeviti nedostaje još jedan klasičan centar.

Višak kvalitete ne šteti

- Dogovor je da imam veću ulogu i odgovornost nego ranije, trener se na mene može osloniti koliko god poželi. ‘Malci’ Arapović i Žganec zasad dobro igraju, ali vidjet ćemo kada krenu službene utakmice svaka tri dana. Tek smo se nedavno kompletirali, a imamo dva nova playa. Hvatamo konce igre i u napadu i u obrani, ali već će nas Jasko (Repeša) odvesti na pravi put. Priča se da nam fali centar, ali može se govoriti i da nam nedostaje igrač za 20 koševa. Višak kvalitete ne može štetiti. I Amerikancima na SP-u bi koristilo da su imali još bolje igrače, zaključio je Bilan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:38