PRVAK U KRIZI

CEDEVITIN OPROŠTAJ OD EUROLIGE Repeša je sam birao igrače pa je i njegova krivica najveća

 Goran Mehkek / CROPIX

Dan nakon poraza od Maccabija moglo bi se raspravljati zašto treći litavski klub po vrijednosti, Neptunas iz Klaipede, može s desetoricom domaćih igrača i dva prosječna Amerikanca imati četiri pobjede u jačoj skupini, dok je Cedevita na dvije, ali za Zagrepčane je u ovom trenutku važniji nedjeljni derbi ABA lige u Podgorici.

Gostovanje kod Budućnosti je rezultatski bitno jer je klub kao glavni imperativ odredio ulazak u Euroligu sljedeće sezone, ali gorući Cedevitin problem je loše stanje momčadi o kojem su nakon poraza od Maccabija govorili i trener Jasmin Repeša i najbolji šuter Fran Pilepić. Obojica su se požalila na tjelesnu iscrpljenost i mentalnu krizu.

Alarmantno je kada se klub s visokim ambicijama u prvom važnijem i težem dijelu sezone nađe u takvoj situaciji, a najodgovornija osoba za fizičku i psihičku krizu Cedevite je trener Jasmin Repeša.

U četvrtak je manje-više ponovio ono što je rekao u ponedjeljak nakon kiksa od Zadra. Samo što je ovaj put uz nedostatak energije u priču uveo i “glave” igrača.

- Iscrpljeni smo utakmicama, putovanjima i ozljedama. I psihički i fizički nismo u dobroj situaciji.

Kriza je, ponajviše, ogledalo Repešinog rada jer u rukama ima kadar koji je sam birao. Cedevitina momčad je koncipirana po njegovoj želji te su kupovani igrači koji bi agresivnom obranom i energijom trebali lomiti suparnike i donositi pobjede.

I sada, nakon samo dva i pol mjeseca sezone, njihovi rezervoari su ispražnjeni, gorivo je potrošeno. I još ih je uhvatila psihička kriza, mentalni zamor. Kako je to moguće?

Repeša se žali na brojnost utakmica i putovanja, ali takav raspored ima i svojih prednosti. Ako ništa drugo, već u nedjelju stiže prva prilika za ispravljanje pogrešaka.

- Igramo lošije i što prije se moramo izvući iz ove lagane krize. U Podgorici će biti teško i zato svatko od nas mora dati 30 posto više nego protiv Zadra i Maccabija - poručio je Pilepić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:14