U POTRAZI ZA TRENEROM

Čeka li Cedevita rasplet ‘kraljevske priče’ Repeše?

Iako su mislili da to neće biti tako težak posao, u Cedeviti još nisu pronašli zamjenu za Acu Petrovića
 Drago Sopta / Cropix

Zagreb - Već su dva tjedna prošla otkako su košarkaši Zagreba trijumfalno završili sezonu u kojoj su osvojili dvostruki naslov i osigurali nastup u Euroligi. U toj su utrci prestigli velikog suparnika Cedevitu. I jedni i drugi, a i nanovo probuđena Cibona, u procesu su slaganja momčadi za sljedeću sezonu u kojoj bi se borba za trofeje i poziciju euroligaša trebala još više zakuhati.

Cibona i Zagreb ne moraju brinuti za poziciju trenera. Joke Vranković je čvrsto u sedlu “pod Tornjem”, a Ivica Burić vodit će Zagreb i sljedeće sezone. Iako Burić još nije službeno potvrđen, drugačiji rasplet bio bi iznenađujuć i predstavljao veliki zaokret u razmišljanjima klupskog vodstva.

Što se trenera tiče, Cedevita je u najnepovoljnijem položaju. Ne samo da još nisu našli čovjeka koji će voditi momčad sljedeće sezone, već su potrošili vrijeme i energiju na dogovore koji su svi redom propali.

Iako će u Cedeviti zanijekati postojanje rang-liste, iz obavljenih kontakata sasvim se jasno moglo vidjeti da im je prvi izbor bio Jasmin Repeša. No, Jasko je između dugoročnog i sigurnijeg, ali financijski manje privlačnog angažmana, odlučio krenuti za izazovom što ga nudi klupa “kraljevskog kluba”. Istina, ni tamo se još nije skrasio, iako su sve vijesti iz Madrida još prije deset dana upućivale da će se to dogoditi. I sadašnja situacija ukazuje na povoljan rasplet za bivšeg hrvatskog izbornika, ali veliki gazda Florentino Perez još uvijek nije “amenovao” budžet za košarku.

Tko je nova meta?

Nakon što su izgubili Repešu, u Cedeviti su se okrenuli Velimiru Perasoviću. U ovom je slučaju jaz između zahtjeva bivšeg Ciboninog trenera i Cedevitine ponude bio prevelik. U petak su propali i pregovori sa slovenskim stručnjakom Sašom Filipovskim koji je završio u Olimpiji.

- Njih trojica su se spominjali kroz medije, ali mi u klubu imamo daleko duži popis - rekao je sportski direktor Cedevite Matej Mamić ne želeći otkriti sljedeću “metu”.

Suženi manevar

Ako će u Cedeviti ciljati na imena "s pedigreom", manevarski prostor im je sužen. Od onih koji još nisu prošli kroz Sutinska vrela praktično je ostao još samo Anzulović. No, Mamić se nije navukao na tanak led.

- Svi kvalitetni treneri su potencijalni kandidati. Vjerujem da ćemo do kraja sljedećeg tjedna imati trenera.

I tako je Marko Car trenutačno jedina zvučna akvizicija na košarkaškoj tržnici.

- U njegovom slučaju smo morali reagirati brzo, jer se radi o kvalitetnom igraču, jedinom domaćem beku koji je bio zanimljiv na tržištu. Radili smo u tišini i zato je posao zgotovljen tako ekspresno. Zato bi i u slučaju izbora trenera spominjanje bilo kojeg imena bilo kontraproduktivno - zaključio je Mamić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:43