TURNIR U VIŠNJIKU

KOMEDIJA U ZADRU Navijači u prvoj minuti vikali Repeši 'rotiraj', poslije pjevali 'Zaboravi Espańu'

 Luka Gerlanc / CROPIX

Pobjedom Cedevite i porazom Zadra prošao je prvi dan Zadarskog košarkaškog turnira kojeg je na vrhunci pratilo 4000 gledatelja.

Grijesi hrvatske košarkaške reprezentacije još uvijek su svježi. Dovoljno da zadarska publika zvižducima i ruganjem „pozdravi“ Roka Ukića i Jasmina Repešu iako nisu igrali protiv njihovog Zadra nego njemačke Albe.

- Jednako kao i ranije kada sam ovdje igrao. Karakteristična zadarska gostoljubivost, trpko se nasmijao Repeša.

Jaki zvižduci na predstavljanju i povici poput 'rotiraj' u prvoj minuti pa 'stavi Ukića' (nije počeo u petorci) sve do završne pjesme 'Zaboravi Espańu'. Ožiljci su bolni, neuspjeh na SP-u nije oprošten. Ukiću se jednako zviždalo, ali i smijalo kada bi promašio cijeli obruč ili nakon Radoševićeve blokade

- Dobro su mi ‘ušli’ u glavu, iskren je bio Ukić.

- Nisam očekivao ovakav doček. Već sutra ću biti spreman, a posebno kada ćemo ovdje igrati za bodove.

Cedevita i Alba mogli su koševe slaviti poput golova. Hrvatski prvak je u uvodnoj četvrtini postigao devet, nakon 30 minuta rezultat je bio 35-37. U prosjeku jedva poen po minuti svake momčadi. Za pobjedu je pogodio Zadranin Zubčić dvije i pol sekunde prije kraja. Centri Miro Bilan (15) i Leon Radošević (17) su pokazali kvalitetu za reprezentaciju.

Zadar se iznenađujuće dobro držao protiv moćnog Fenerbahcea (69-78), vodio dobar dio prvog poluvremena, a raduje dobra igra mladih Lovre Bašića i Domagoja Bošnjaka. Žorić je za Turke postigao 12 uz tri skoka.

Cedevita - Alba Berlin 55-54

(Bilan 15, 5 sk/ Radošević 17, 4 sk)

Zadar - Fenerbahçe 69-78

(Florence 17, 4as/ Goudelock 17, 4sk)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:21