TUČNJAVA NA TRIBINAMA

MARKU TOMASU PRIJETI ZATVOR Pretučeni navijač pokrenuo kazneni postupak protiv košarkaša

 Edin Tuzlak / CROPIX

Uoči večerašnjeg derbija između Cedevite i Cibone klub iz Podsuseda potresla je vijest da je nakon dva mjeseca pokrenut kazneni postupak protiv Marka Tomasa. Podsjetimo, hrvatski reprezentativac je nakon dvoboja Cibone i Zagreba u finalu Kupa Krešimira Ćosića nasrnuo na navijača Vukova te ga teže ozlijedio. Marjan S. odlučio je zadovoljštinu potražiti na sudu.

Navijač je nakon nasrtaja Tomasa zadobio potres, mozga, kontuzije glave, ramena i leđa, stoji u medicinskoj dokumentaciji. Tomas je nakon utakmice u svoju obranu rekao da ga je navijač tokom cijele utakmice vrijeđao te mu psovao majku. Navijač je naravno, sve negirao.

- Nisam ga ja vrijeđao. Majku su mu psovali neki navijači koji su sjedili blizu mene. On je u jednom trenutku pogledao prema nama, uperio u mene prst i rekao ‘vidjet ćemo se poslije’. Kad je tekma završila, spustio sam se bliže terenu i vidio ga onakvog ludog, nabrijanog kako mi se približava. Kad je zamahnuo prema meni, instinktivno sam digao ruku i tako se vjerojatno spasio težih ozljeda. Međutim, pao sam, udario glavom i na trenutak izgubio svijest - ispričao je tada ispred Klinike za traumatologiju navijač Marjan S.

HKS je već kaznio Tomasa sa 20.000 kuna i četiri utakmice neigranja, no što će reći sud.

Naime, Tomasa se tereti za kazneno djelo protiv života i tijela. To znači da košarkaš Cedevite može dobiti između 6 mjeseci i 5 godina zatvora, utvrdi li se krivnja iz prijave...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:51