PORAZ ZAGREPČANA

MULAOMEROVIĆ POLUDIO NA ZADRANE 'Vi ovo nazivate navijanjem!? Ma jeb*** vas ovakva publika'

 Jure Miskovic / CROPIX

U drugom susretu polufinala doigravanja Lige za prvaka košarkaši Zadra su na Višnjiku pobijedili Cibonu 73-70 i u seriji na dvije pobjede izjednačili na 1-1.

Odlučujuća, treća utakmica za ulazak u finale je 24. svibnja u Zagrebu.

Zadar je bio bolji veći dio utakmice i i Cibona je tek u samoj završnici uspjela smanjila zaostatak i došla u priliku izboriti produžetak.

Domaćin je u prvoj četvrtini imao sedam koševa razlike (19-12), u drugoj dionici čak 17 koševa prednosti (37-20), a u trećoj četvrtini +15 (48-33). U zadnju dionici 'vukovi' su ušli sa 15 koševa minusa, a tri minute prije kraja smanjili su zaostatak na svega dva koša (66-64). Zadar je tada serijom 5-0 pobjegao na 71-66, no Cibona se nije predavala i kod rezultata 73-70 imala je šest sekundi za napad za produžetak. Međutim, pokušaj Filipa Krušlina za tricu je blokiran i Zadrani su mogli započeti slavlje.

Kod Zadra su najefikasniji bili Lovre Bašić sa 20 koševa, Ivan Ramljak sa 15, te Ante Delaš sa 11 koševa, dok su Cibonu predvodili James Brian Florence sa 19, Ante Toni Žižić sa 15 i Nebojša Joksimović sa 12 koševa.

Ipak, za vrijeme čitave utakmice, ali i nakon nje bilo je povišenih tonova.

Ante Nazor, trener Zadra:

- Nije bilo lako. Imali smo intervale briljantne igre, a nakon padova koncentracije naš je suparnik to iskoristio, posebno iz dotrčavanja. Cibona je vraćala samopouzdanje jer smo mi neke lopte bezvezno izgubili. Na kraju smo ipak pokazali karakter i sportsku drskost i pobijedili.

Damir Mulaomerović, trener Cibone:

- Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi. U prvom poluvremenu Bašić nam je napravio nered sa 17 poena, puno je zabio, u drugom smo ga zaustavili. Na kraju smo mogli doći zadnjim šutom, ali nismo bili koncentrirani. Ali na stranu sve, ako nitko od vas nije čuo 'Turčine, napuši se k….ine' i 'Niger, Niger' onda vi ne radite svoj posao. Meni je katastrofa ako vi ovo nazivate navijanjem. Igrao sam 100 puta u Zadru, svaki put se ponavlja ista priča… Ovo nema veze s pobjedom Zadra koja je zaslužena. Ako ja moram štititi igrače na izlazu, to je sramota za vas…

U hodniku poslije utakmice Damir Mulaomerović prema Darku Kasapu, predsjedniku NO KK Zadar, uputio je ovu rečenicu:

- Jebl** vas ovakva publika, trebao sam pustiti u Rijeci!

Bilo je toga još, snimljeno je i što je kazivao Anti Nazoru, kolegi s klupe Zadra koji ga je nastojao smiriti riječima 'Hajde Mula, smiri se!'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:34