IMPERATIV NASLJEDNIKU

NAGOVJEŠTAJ ODLASKA IZ REPREZENTACIJE Repeša: 'Bila bi katastrofa da ispadnemo prije četvrtfinala'

Najbolja vijest sa ždrijeba skupina Europskog prvenstva u Disneylandu jest to da će se zagrebačka skupina, u kojoj je Hrvatska, u osmini finala križati s najlakšom grupom u kojoj jedino treba izbjeći Litvu.

Upravo iz razgovora na tu temu stekli smo dojam kako se dosadašnji izbornik Jasmin Repeša oprostio s mogućnosti da mu HKS produži mandat.

Nakon što je rekao da je prolazak skupine imperativ, upitali smo ga i za mišljenje o osmini finala.

- Želite li da budem pokvaren?, priupitao je.

- Katastrofa je ako to ne prođemo, rekao je Repeša i stavio još jedan imperativ onome tko će sljedećeg ljeta voditi Hrvatsku.

Skupina je lagana, i od 5. do 10. rujna, uz podršku bučne Arene, mora se napadati prvo mjesto, s kojeg se jasno vidi prolazak u četvrtfinale, u kojem su mogući svi suparnici. Ždrijeb nije podijeljen na dva dijela kao na SP-u, kada je Fiba napravila sve kako bi se Španjolska i SAD susreli tek u finalu (nije se dogodilo!).

Turnir otvaramo protiv Slovenije 5. rujna, a zatim slijede Grčka (mogao nam je Giriček izvući preostalu mogućnost, Bosnu i Hercegovinu, a ne dužnike sa SP-a), Makedonija (ispunila se želja HKS-a), Nizozemska (posljednji EP igrala u Zagrebu 1989.) i Gruzija (teška pobjeda u Celju 2013., a sada bi mogla biti jača za Pačuliju i Šengaliju).

- Ždrijeb je dobar. Protiv Slovenije i Grčke možemo igrati, a u osmini finala idemo na najlakšu skupinu. U četvrtfinalu je najvažnije izbjeći domaćina Francusku s Parkerom. Šteta što sustav nije kao u Španjolskoj pa da do finala možemo igrati samo s našom i skupinom D. No, ionako moramo pobijediti nekog jakog ako želimo među šest, procijenio je Kruno Simon.

Šesto mjesto je važno jer je posljednje koje vodi na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Riju. S EP-a se može i izravno u Brazil, ali tu počast dobit će samo finalisti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:15