EUROLIGA

Real slavio u Beogradu, Ukić zabio 11, Planinić devet

 AFP

Na otvaranju drugog dijela košarkaške Eurolige pobjede su ostvarili Real Madrid, Maccabi Electra, Laboral Kutxa, Barcelona, te Panathinaikos.

Od hrvatskih košarkaša najbolju predstavu pružio je Roko Leni Ukić koji je u pobjedi Panathinaikosa protiv Emori Armanija 73-57 zabio 11 koševa.

Barcelona je u dvoboju E skupine bez većih problema porazila Anadolu Efes 84-65. Najefikasniji igrač u Barcinim redovima bio je Juan Carlos Navarro sa 21 košem, a Brad Oleson je dodao 13 koševa. Hrvatski reprezentativac Ante Tomić za 17 minuta zabio je dva koša, uz pet skokova, dok je Mario Hezonja igrao dvije minute i također postigao dva koša. U redovima Efesa najefikasniji je bio Semih Erden sa 15 koševa, dok je Zoran Planinić dodao 9 koševa i tri skoka.

U dvoboju iz iste skupine Laboral Kutxa je u Malagi porazio Unicaju 93-79. Goste je do pobjede predvodio Andres Nocioni sa 20 koševa, dok je u redovima Unicaje najefikasniji bio Zoran Dragić sa 22 koša.

Pobjedu je izborio i Panathinaikos koji je u Ateni slavio protiv Emori Armanija 73-57. Grke su predvodili James Gist sa 12 i naš Roko Leni Ukić sa 11 koševa. U talijanskim redovima najefikasniji je bio Alessandro Gentile sa 14 koševa.

U petak se još sastaju Olympiakos - Fenerbahče.

U susretu 1. kola F skupine Real Madrid je u Beogradu slavio protiv Partizana 80-64. Rudy Fernandez i Sergio Rodriguez sa po 16 koševa bili su najbolji u gostujućim redovima, dok se Amerikanac s hrvatskom putovnicom Dontaye Draper za devet minuta nije upisao među strijelce. Kod Partizana najefikasniji je bio Tarence Kinsey sa 17 koševa.

U drugom dvoboju iz ove skupine Maccabi Electra Tel Aviv je u Istanbulu pobijedio Galatasaray 90-84. Izraelce su predvodili Ricky Hickman sa 24, te Yogev Ohayon sa 15 koševa. Kod Galatasarayja istaknuli su se Carlos Arroyo sa 19 i Zoran Erceg sa 17 koševa.

U petak se sastaju Lokomotiv Kuban i CSKA Moskva, te Žalgiris - Bayern.

Rezultati susreta 1. kola drugog kruga Eurolige košarkaša:

SKUPINA E

Unicaja Malaga - Laboral Kutxa 79-93

Panathinaikos - Emorio Armani 73-57

Barcelona - Anadolu Efes 84-65

U petak:

Olympiakos - Fenerbahče

SKUPINA F

Galatasaray - Maccabi Electra 84-90

Partizan - Real Madrid 64-80

U petak:

Lokomotiv Kuban - CSKA Moskva

Žalgiris - Bayern

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:16