ČASNO IZGUBILI

REPEŠA ČESTITAO 'Zvezda je zasluženo prvak, a mi smo bili dostojan partner u finalu'

'Nažalost, na zagrijavanju je Ukića uklještilo u vratu, a rano smo izgubili i Tomasa' - dodao je trener zagrebačke momčadi

Crvena zvezda je u Zagrebu svladala Cedevitu s 89-79 u četvrtoj utakmici finala ABA lige i po prvi put u povijesti osvojila naslov pobjednika regionalne lige, što su i trener Cedevite Jasmin Repeša i trener Beograđana Dejan Radonjić ocijenili potpuno zasluženim.

Jasmin Repeša, trener Cedevite:

"Zvezda je glasila za favorita i to je potvrdila. Zasluženo su prvaci, a mi smo bili dostojan partner. Nažalost, na zagrijavanju je Ukića uklještilo u vratu, a rano smo izgubili i Tomasa. Bez njih je bilo jako teško da ispadne kako smo željeli. No, rekao sam igračima da se i u teškim situacijama treba napraviti najviše. No, ako nam je nedostajalo širine i iskustva u napadu, moja je zamjerka igračima što u prvom poluvremenu nisu igrali dobru obranu."

Tomislav Zubčić, igrač Cedevite:

"Možemo biti zadovoljni zbog Eurolige, što smo je izborili. Dopustili smo Zvezdi prelagan ulazak u utakmicu i kasnije se bilo teško vraćati."

Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde:

"Cedevita je odigrala četiri sjajne utakmice, a već su napravili veliku stvar ulaskom u finale s lošije startne pozicije. U trećem meču je Cedevita odigrala sjajno, koristila naše nedostatke. Ove smo večeri odigrali od početka odličnu obranu, a imali smo sjajan napadački učinak. Po svemu što smo pokazali ove sezone, zaslužili smo ovaj trofej, prvi u povijesti Crvene zvezde. S vjerom smo ušli u ovu završnicu. Vjerujem da su i naši navijači, oni koji su ostali i danas u Zagrebu, mogli uživati u našoj igri."

Luka Mitrović, igrač Crvene zvezde:

"Čestitam Cedeviti na odličnoj finalnoj seriji. Ne mogu opisati koliko je ovo veliki uspjeh. Crvena zvezda je ovo čekala toliko godina. Biti kapetan takve ekipe, generacije koja donijela ovaj trofej za mene je velika čast i privilegija. Bilo je kompletnih 40 minuta drugačije nego jučer. Veliko hvala Maiku Zirbesu koji je na osobni rizik igrao, jer je osjetio koliko nam je potreban.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:53