PORAZ NA STARTU

REPEŠA NEMOĆNO MAHAO RUKAMA 'Unicaja je ipak neka druga dimenzija za Cedevitu...'

 Goran Mehkek / CROPIX

Joan Plaza je slatkorječiv tip, znao je što treba reći nakon lagane pobjede svoje momčadi u Zagrebu...

- Unicaja je rijetko europsku sezonu otvarala pobjedom, a ova je bila izuzetno važna jer će mnogi tu gubiti.

Trener društva iz Malage je ovo vidio kao “break” na prvoj euroligaškoj stepenici , onoj za plasman u Top 16. Prema višenom, ali i onome što nudi papir, Unicaja bi tamo trebala biti “zicer”.

- Iako smo izgubili previše lopti i promašili puno slobodnih bacanja, protok lopte u napadu i obrana su nam donijeli pobjedu - smatra Plaza.

- Trenirao sam neke igrače Cedevite i znam koliko oni mogu biti dobra momčad kad se priključi Ukić. S Marijom Delašem sam radio u Žalgirisu, a riječ je o dobrom obrambenom igraču, vrlo korisnom na obje pozicije, dok svi znamo koliko je problema imao Marko Tomas, kojeg sam vodio u Realu. Tomas i Ukić će, kad se uigraju, biti vrlo jaki tandem, a Cedevita će rasti kako sezona bude odmicala.

Španjolski stručnjak je dijelio komplimente, dok je Jasmin Repeša uglavnom kritizirao svoje momke. Iako je on jako dobro svjestan kakav je tu omjer snaga.

- Nema se tu puno za reći, Unicaja je puno bolja od nas i da bismo je dobili trebamo odigrati bez greške, a svi moraju biti na svojoj najvišoj razini. Kako to nije bio slučaj, trpili smo u skoku, a još smo i promašili puno jako dobrih šuteva.

Osim onih izvana, njegovi igrači su promašivali i ono što se nikad ne bi smjelo.

- Gordiću nisu ušli neki “ziceri”, kao ni Bilanu. Jednom je promašio Zubčić...

Međutim, najviše je Repešu razljutio Fran Pilepić.

- U trećoj četvrtini je preko njega palo devet poena. Može zabiti 100, ali neće igrati bez obaveznog dijela. Ne igra obranu, a to ga neće dovesti na razinu na kojoj želi biti.

Nervoza zbog otvaranja Eurolige po treneru Cedevite nije razlog izrazito lošeg šuterskog dana.

- Nije tu riječ o nervozi, već o fizičkoj razini. Ovo je za nas bila neka druga dimenzija. I nema razloga za nervozu u Euroligi, ove utakmice su isključivo premija za naše mladi igrače. Samo što priliku treba iskoristiti, a mnogi je u ovoj utakmici nisu iskoristili - zaključio je Jasmin Repeša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:56