OPROŠTAJ OD ŠPANJOLSKE

REPEŠA: 'Patili smo cijelo prvenstvo. Ostajem li izbornik? Ne znam, ali pitanje je bezvezno!'

'Tomića sam svaki put mijenjao iz istog razloga. Bio je umoran i tražio je izmjenu'

Jasmin Repeša je ključnim dijelom utakmice proglasio treću četvrtinu koju su Francuzi dobili sa 23-12 i u tom razdoblju smo pali u najdublji bunar (46-30).

- Utakmicu smo otvorili fantastično , povremeno i savršeno, poveli s osam razlike. S prvim izmjena do kojih je došlo zbog umora i problema s osobnim pogreškama izgubili smo ritam pred kraj prve četvrtine. Druga je bila loša, a utakmica je praktički odlučena na početku treće kada smo im dozvolili da pogađaju lake šuteve, a kod nekih su imali i sreće. Izgubili smo koncentraciju. U posljednjoj četvrtini smo pronašli rezerve snage, odigrali najbolje na turniru, ali smo promašili šut za vodstvo.

* U povratku s -16 je veliku ulogu imao Tomić, ali nije igrao završne minute.

- Tomića sam svaki put mijenjao iz istog razloga. Bio je umoran i tražio je izmjenu.

* Kako objašnjavate niz uzastopnih izgubljenih lopti u trećoj četvrtini?

- Izgubili smo fokus. Potrošio sam dva `time-outa` kako bih ih smirio i objasnio da ima vremena da se vratimo i utakmicu da se fokusiramo.

* Napadački su bili raspoložena samo dva igrača. Što je s ostalima?

- Ne treba ih se osuđivati jer su promašili otvorene šuteve. Rudež je uzimao dobre šuteve, ali ih nije pogodio. Simon je trpio zbog atleticizma Francuza i teško dolazio do svojih pozicija, a on nam je jako bitan igrač po pitanju šuta i kreacije.

* Kako ocjenjujete nastup Hrvatske na SP-u?

- Nisam zadovoljan rezultatom, a trebali smo bolje igrati. U Sevilli smo patili, nismo igrali kako smo željeli i kako smo mislili da ćemo igrati. Imali smo puno problema koje ćemo kasnije analizirati. Naša glavna karakteristika je mnoštvo oscilacija tijekom utakmice, neke četvrtine je nemoguće usporediti. Veliki rezultat ostvarit će momčad koja konstantnu igra čvrstu obranu, ona ju izvlači kada je rezultat loš. No, ovo je mlada momčad pred kojom je lijepa budućnost. Čestitao bih dečkima na prikazanoj želji i volji. I večeras smo se vratili iz izgubljene situacije i skoro preokrenuli utakmicu

* Je li još nešto osim mladosti uzrok oscilacija?

- Ne znam.

* Ostajete li izbornikom?

- Nemam ugovor, ali ovo nije mjesto za takvu priču. Prije svega treba napraviti podrobnu analizu za boljitak hrvatske košarke. Što se mene tiče, nema problema ukoliko je netko spreman preuzeti moje mjesto. No, bezvezno je u ovom trenutku postavljati takvo pitanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:30