CIBONA PROŠLA BEZ KAZNE

Šok u Cedeviti: 'Kazna Tomasu je prevelika'

 Edin Tuzlak / CROPIX

Vodstvo košarkaškog kluba Cedevita iznenađeno je kaznom Marku Tomasu koji je zbog udaranja navijača nakon finala Kupa Krešimira Ćosića kažnjen sa četiri utakmice neigranja i 20.000 kuna.

"S kaznama glede propozicija natjecanja se još i možemo složiti, ali kazna Marku Tomasu nas je sve neugodno iznenadila. Mi smo već u petak u priopćenju javnosti objasnili što mislimo o Tomasovom potezu i on će biti kažnjen po odluci naše stegovne klupske komisije, ali kazna HKS-a od četiri utakmice i 20.000 Kuna je previsoka. Mi smo tijekom utakmice finala Kupa Krešimira Ćosića pokušali alarmirati nadležne na određene nepravilnosti ali kruta pravila obraćanja sucima uvijek su nam prijetila tehničkim pogreškama. Uostalom već na startu susreta smo kažnjeni s jednom. Pitamo se gdje je odgovornost organizatora utakmice i kako je moguće da igrač može doći na tribinu na takav način, uz zaštitara dva metra od njega koji ne reagira. Organizator ima objektivnu odgovornost, predviđenu zakonom, a HKS u toj domeni uopće ne reagira. Marko u dosadašnjoj karijeri nema mrlju, osam godina se i ozlijeđen odazivao reprezentativnim akcijama i svatko tko ga poznaje, a njegov postupak ne odobravamo, zna da nije sigurno sudjelovao u incidentu bez ozbiljnog razloga. Ništa mu olakotno nije uzeto u obzir. Ispada da je isključivi krivac za sve što se događalo na susretu s Cibonom jedino KK Cedevita," kazao je direktor KK Cedevite Krešimir Novosel.

Povjerenik za natjecanje Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) Josip Bilić sa 20.000 kuna je kaznio i Cedevitu zbog nepridržavanja propisanog ceremonijala na utakmici završnice Kupa, s dodatnih 6.000 kuna zbog neprisustvovanja trenera i jednog igrača na press konferenciji, te sa 10.000 kuna zbog neodgovorne izjave sportskog direktora Mateja Mamića o suđenju utakmice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:45