PREDSJEDNIKOV SPIN

UO HKS-A: 'Osvajanje 10. mjesta na SP-u je neuspjeh'; Radić: 'I Repeša je kandidat za izbornika'

'Nitko ne može osporiti da je Repeša napravio uspjeh prošle godine na Eurobasketu'

Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Danko Radić ponovno je majstor spina. Tvrdi da je Jasmin Repeša i dalje kandidat za izborničku poziciju iako je njegov Upravni odbor 10. mjesto na Svjetskom prvenstvu jednoglasno proglasio neuspjehom.

- Repešino izvješće nije odbijeno. UO HKS-a jedino je dao do znanja da rezultat ostvaren na SP-u nije adekvatan. Repešin mandat je ionako završio sa SP-om pa bez obzira na sve mora postojati izbor novog izbornika - izjavio je Radić.

Dosad je vrijedilo pravilo da neuspjeh povlači mogućnost reizbora pa samo malobrojni vjeruju da će Radić ozbiljno ponuditi Repeši vođenje Hrvatske na Europskom prvenstvu u Zagrebu i Lilleu u rujnu sljedeće godine koje je ujedno i kvalifikacijsko za Olimpijske igre.

- Ime novog izbornika trebalo bi se znati do kraja siječnja. Do tada ćemo obaviti razgovore sa svim kandidatima, a to su Spahija, Perasović, Petrović, Anzulović i Repeša.

Radić je spomenuo gotovo sve ponajbolje hrvatske trenere, a nizanje kandidata među kojima je i Repeša, najviše asocira na bacanje pijeska u oči košarkaškoj javnosti.

Javnost je najvećim dijelom za Velimira Perasovića, no Španjolci još uvijek nisu ukinuli pravilo po kojem treneri u njihovim klubovima ne smiju voditi nacionalne reprezentacije. A trebali bi ga ukinuti jer Španjolska nema izbornika.

Perasović je prošle godine proglašen najboljim trenerom u Španjolskoj, ali ove se muči i Valencia je ispala iz Eurolige.

Neven Spahija je, pak, jedan od pomoćnika u Atlanta Hawksima. Aco Petrović je predsjednik Cibone, a Dražen Anzulović je bez posla od lipnja 2012. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:36