REAL SRUŠEN U ATENI

VIDEO: KAKO JE TO RADIO DRAŽEN Prošlo je 30 godina od prvog Ciboninog naslova prvaka Europe

Prošlo je točno trideset godina od kada je Cibona osvojila svoj prvi naslov europskog prvaka. Davne 1985. godine u Ateni Dražen Petrović i društvo s Tuškanca donijeli su Zagrebu najveći europski klupski trofej pobjedivši u dvorani mira i prijateljstva Real 87-78.

Bila je to velika večer Dražena Petrovića. Košarkaški Mozart je ubacio svojim budućim poslodavcima 36 poena. Mihovil Nakić uspješno je skočio 21 put, Čutura i Aco dodali su po 16... Ponovila je Cibona isti i godinu dana kasnije protiv Žalgirisa. Taj 3. travanj ostati će upisan u povijest. Bio je to prvi naslov europskog klupskog prvaka za hrvatsku košarku, isto je ponovila Cibona i sljedeće godine, kad je u Budimpešti pao Žalgiris. Onda je Jugoplastika dominirala od 1989. do 1991....

Trener Cibone bio je Mirko Novosel, a za 'Vukove s Tuškanca' su igrali Mihovil Nakić, Aco Petrović, Adnan Bečić, Zoran Čutura, Dražen Petrović, Ando Knego, Branko Vukičević, Sven Ušić, Ivo Nakić i Franjo Arapović.

KK Cibona slavi 30 godina od osvajanja prvog Kupa prvaka Europe 1985. godine

Cibona poziva navijače na proslavu jubileja na utakmici KK Cibona-GKK Šibenik u utorak 7. travnja, na kojoj će imati priliku pozdraviti i pobjednički tim – igrače i trenere osvajače Kupa prvaka Europe 1985. godine

Zagreb, 3. travnja 2015. – Najtrofejniji hrvatski košarkaški klub – KK Cibona, danas slavi 30 godina od osvajanja prvog Kupa prvaka Europe 1985. godine. U velikom finalu, održanom u Ateni 3. travnja 1985. godine, Cibona je pobijedila Real Madrid rezultatom 87:78. Dan kada je Cibona prvi put zasjela na europski tron upisan je zlatnim slovima u povijest hrvatskog sporta i u sjećanja Ciboninih navijača.

Momčad Cibone, predvođenu trenerom Mirkom Novoselom, činili su tada: Andro Knego, Mihovil Nakić, Aleksandar Petrović, Adnan Bečić, Zoran Čutura, Dražen Petrović, Branko Vukićević, Sven Ušić, Ivo Nakić i Franjo Arapović.

Ovaj veliki klupski jubilej svečano će se obilježiti u utorak 7. travnja, na utakmici između KK Cibona i GKK Šibenik, u 19 sati u dvorani Košarkaškog centra Dražen Petrović.

KK Cibona poziva navijače da dođu u što većem broju na ovu utakmicu na kojoj će imati priliku i pozdraviti pobjednički tim – igrače i trenere osvajače Kupa prvaka Europe 1985. godine, kojima će Uprava kluba uručiti prigodne poklon pakete. Kapetan momčadi Cibone iz 1985. godine, Andro Knego, ponijet će i tada osvojeni pehar.

Vidimo se!

Košarkaški klub Cibona

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:09