SLUČAJ DARIO ŠARIĆ

Zagreb odbio Ciboninih 800.000 eura za Šarića

 Nenad Dugi / CROPIX

Predrag Šarić, otac iznimno talentiranog košarkaša Darija, je prelomio. Ovih dana će se obratiti Fibi i zatražiti raskid ugovora s KK Zagreb.

- Ovo je suludo! Zamislite, odbili su Ciboninih 800.000 eura kroz četiri godine, svake po 200.000, i inzistiraju na cijelom milijunu. I to odmah. Tko im to može platiti - s nevjericom i velikim ubuđenjem pričao je tata Šarić.

Dok se 18-godišnji Dario s juniorskom reprezentacijom priprema za EP, otac je uz pomoć menadžerske agencije XL pokušao pronaći rješenja za novu sezonu.

- Prelomio sam, obratit ćemo se Fibi s argumentom da je Dario bio maloljetan u trenutku potpisivanja ugovora. Računam da ćemo do kraja kolovoza dobiti rješenje da je Dario slobodan igrač za odštetu od oko 120.000 eura. Odluči li Fiba drugačije, Dario će ostati u Trnskom i čekat ćemo sljedeće ljeto. Milijun eura neće dobiti, a nisu ga zaslužili. Osim toga, na Darija su u tri godine potrošili 180.000 eura i još su 150.000 platili bivšem klubu, KK Dražen Petrović.

Predrag Šarić je svjestan da to znači i odlazak na sud s KK Zagreb s kojim je potpisao građanski ugovor s odštetom od 1,000.000 eura.

- Spreman sam na borbu prsa o prsa, ne bojim se odlaska na sud. Ma, kako ih nije sram, od Zagreba su stvorili groblje košarkaša. Karamarka ne želim ni vidjeti, a ako baš žele taj milijun, neka ga traže od Bajramovića, Burića i Androića, trenera koji su posljednjih godina vodili klub.

Šarić nije siguran ni je li pogodio s izborom menadžerske agencije.

- Ne znam, čini mi se da nemamo isti interes. Ako do kraja tjedna ne pošalju zahtjev Fibi, raskinut ću ugovor s hrvatskom i angažirati neku američku agenciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:57