VELIKAN U SVEMU

KRALJ GLAVNOG GRADA LIGE PRVAKA Zidane se naklonio igračima i poručio: 'Mora da sam i ja napravio nešto dobro'

    AUTOR:
    • Arhiva,
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 05.05.2016. u 09:23

Fabian Bimmer / REUTERS

Nije trebalo čekati dugo na reakcije engleskih i španjolskih medija. Dok su jedni žalili što je Manchester City pao bez ispaljenog metka, drugi su slavili madridsko finale. 'Autogol ugasio nadu' naslov je na Skysportu, u The Sunu su konstatirali da je City pao bez ispaljenog metka za novo madridsko finale, dok je za Guardian čovjek koji je napravio razliku Gareth Bale.

Tri najpopularnija španjolska dnevna lista potencirali su madridsko finale.

Tako je u AS-u stajao naslov 'Liga prvaka stanuje u Madridu', Marca je Madrid nazvala glavnim gradom Lige prvaka, dok su katalonski Mundo Deportivo i Sport, inače naklonjeni Barceloni, isticali da je Realu finale na San Siru omogući City svojom igrom koja nije bila na razini polufinala Lige prvaka.

No, Zinedine Zidane se s tim ne bi složio...

"City nam je jako otežao u ovoj utakmici, ali sretni smo što smo izborili finale. Nismo stvorili puno šansi, i sam rezultat pokazuje da je bilo teško. Patili smo do samog kraja", rekao je 43-godišnji Francuz i kratko prokomentirao svoju ulogu u velikom uspjehu:

"Drago mi je što mi se sve ovo događa. Ja sam trener ove momčadi što znači da mora da sam napravio nešto dobro. Ali nije to samo moja zasluga, zaslužni su svi koji rade sa mnom i najviše od svih - igrači".

Izdvajamo