VATRENO U RIJU

KREĆE OPERACIJA 'OLIMPIJSKE IGRE' Babića ne brine skupina: 'Bit će zanimljivo, sve je to izjednačeno'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 30.04.2016. u 11:03

Ante Čizmić / Cropix

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Željko Babić smatra kako su skupine olimpijskog turnira u Rio de Janeiru izjednačene, Hrvatska je svrstana u skupinu A s Argentinom, Katarom, Danskom, Francuskom i Tunisom, dok će u skupini B igrati Egipat, Njemačka, Slovenija, Švedska, Poljska i domaćin Brazil.

"Grupe su izjednačene i vjerujem da će presudna biti forma u završnom dijelu turnira kada počne eliminacijski dio", rekao je izbornik Babić.

Svoje je viđenje protivnika u skupini dao i kapetan Marko Kopljar.

"Skupina je zanimljiva, s obzirom na to da s Francuskom i Danskom igramo gotovo uvijek. Katar je napredovao, uostalom drugi su na svijetu, dugo se pripremaju imaju odličan tim, i sigurno su težak protivnik. I Tunis i Argentina zaslužuju pažnju i respekt kao i sve ekipe koje su u drugoj skupini koje smo mogli dobiti. Mislim općenito da će Igre biti jako dobre jer je kvaliteta svih sudionika na visokoj razini. Na nama je da se dobro pripremimo i što je najvažnije da zdravi krenemo na OI, najveće natjecanje na kojem sportaši imaju privilegiju nastupati", kazao je Kopljar.

Hrvatski rukometaši u Riju će pokušati osvojiti četvrto olimpijsko odličje, nakon zlata u Atlanti 1996. i Ateni 2004., te bronce u Londonu 2012.

Izdvajamo