UTRKA ZA PREDSJEDNIKA

NA POLJUD STIŽE ČOVJEK S VIZIJOM 'Imam ideje, poznajem ljude. Hajduk može biti prvak i ja to mogu!'

    AUTOR:
    • Slaven Alfirević

  • OBJAVLJENO:
  • 05.05.2016. u 13:18

Nikola Vilić/Cropix

Marijo Vrdoljak (44) izlazi na vidjelo, sa sloganom “rezultat je imperativ”, želi Hajduku donijeti iskorak kao predsjednik!

- Napravili ste mi problem zadnji put kad ste me spomenuli, poslodavcima, naime, nije sjelo kad su shvatili da im funkcioner s menadžerske pozicije reflektira na novi posao. Sad se više ne skrivam – kaže nam 44-godišnji Vrdoljak, diplomirani inženjer sigurnosti.

Zaposlen je u Konzumu, u Zagrebu, baš kao i Anthony Marinov, član NO “bijelih”. Smatra se da je Marinov dao glas za Vrdoljaka u nedavnom odabiru Brbića?

- Presudio je tada, koliko znam Guste Santini, on je bio peti glas. Marin Brbić je imao svoja četiri, Andabaka, Mamića, Kosora i Pavasovića, trebao mu je još i peti. Santini se privolio glasati za Brbića, ostalo je postalo nebitno.

A sad se Santini predomislio i Brbić je opozvan?

- Ne bih o tome, želim predstaviti ideje i planove. Ako netko u tri godine ne može osvojiti s Hajdukom naslov prvaka, mora priznati da više nema što tražiti u Hajduku, da je neuspješan!

To je jasna poruka. Nego, čim dolazite iz Konzuma, a uz vas je i Marinov s kojim ste dobri, odmah se povezuje ulazak Konzuma, Agrokora, odnosno Ivice Todorića u Hajduk?

- Ne, to nema apsolutno nikakve veze! Ja samostalno nastupam! Dapače, Konzum nije ni u jednoj kombinaciji da postane značajan sponzor, ja imam druga rješenja. Imam sponzore, ljudi čekaju kako će ta priča oko predsjednika proći. Ja težim okruglom iznosu, na primjer milijun eura za mjesto na dresu! I ne bi bili jedini koje bih doveo kao sponzore.

Regionalna liga

Treći put se kandidirate?

- Treća – sreća! Imam ideje, poznajem ljude. Hajduk može biti prvak i ja to mogu! Nisam došao sudjelovati, nego se želim boriti za trofeje. Najbolji je primjer Leicester!

Planovi?

- U tri segmenta, hitno je financijsku stabilizaciju obaviti u godinu dana, možda sveobuhvatnim kreditom da banka bude sponzor, može se na temelju transfera Vlašića graditi planove ili uz obilate sponzore. Drugi je segment kratkoročan, a to je odmah sportski iskorak. A treći je dugoročan plan, raditi na regionalnoj ligi klubova Slovenije, Slovačke, Češke, Mađarske. Da, kao nekadašnja Austro-Ugarska, treba pokušati.

To je to?

- Racionalizirati Radnu zajednicu, a omladinsku školu reorganizirati, nazvao bih je “Tomislav Ivić” i uskladio po Ajaxovu modelu. Osposobiti pomoćne terene, glede kampa koji je dugoročan projekt, zauzeti se da bude na potezu Spinuta i Lore.

Kako odmah napraviti prvaka?

- Treba pravilno investirati. Nemoguće je da u budžetu Hajduka samo 22 posto otpada na prvu momčad! A prosjek u Europi je 51 posto. Dobar sportski rezultat donosi dodatne prihode klubu. Treba štedjeti, ali treba znati na što se štedi. Stvar je u investiciji, ne bi ni moj gazda imao što ima da nije pravilno investirao!

Mislim da se previše luta u igračkom kadru, treba bolje odabrati. Osim Kouassija ne vidim da je netko od igrača sa strane donio dodatnu vrijednost – smatra Vrdoljak.

Izdvajamo