NOVA ZVIJEZDA

'Nakon svih kritika čudno mi je vidjeti kako mediji danas o meni pišu pozitivno'

    AUTOR:
    • Arhiva

  • OBJAVLJENO:
  • 25.02.2012. u 13:32

Rukometaši su prekinuli ‘silenzio stampa’ koji su uveli na Euru u Srbiji nakon što su u borbi za broncu pobijedili Španjolsku.

Jedan je zločesti kolega novinar zlobno i seksistički primijetio - menstruacija je prestala.

Sjećanja su još svježa, tada se odluci starijih suigrača solidarno pridružio i Marko Kopljar, ukupno najbolji hrvatski igrač na Euru i član prve sedmorke prvenstva kao najbolji desni vanjski. Ispravit ćemo neke grijehe, posuti se pepelom i priznati da smo svi skupa bili previše nestrpljivi - Kopljar je igrač koji je u stanju postati sličan Metličiću.

Veliki flegmatik

- Malo sam iznenađen medijskom pažnjom. Priznajem da mi je i malo čudno što se nakon svega pozitivno priča o meni. No, valjda je to tako normalno.

Da, Marko je vrlo često bio najkritiziraniji član reprezentacije...

- Uglavnom sam to normalno podnosio, ali bilo je i teških trenutaka. Sve u svemu, kritike su sastavni dio života, za one koji se bave sportom normalno je da ima i pohvala i onog drugog. Sada je sve super, lakše je i nadam se da će tako ostati.

I kada nije bio na nivou i sada kad je bio najbolji, Marko je uvijek na prvi pogled izrazito miran...

- Ne doživljavam se takvim, nisam uvijek takav. Ne doživljavam sebe velikim flegmatikom. Ne znam, roditelji mi također rijetko planu, valjda sam na njih takav.

Nagli uspjeh i promociju u najboljeg HR igrača na Euru Marko je zaradio predanim radom i posvećenošću. Samo rukometu...

- Malo toga ima izvan rukometa, kavica s društvom, izlazak na ručak, večeru. Gledam humoristične serije, dosta igram play station, kao i mnogi suigrači u klubu. Rijetko izlazim, gotovo nikako, tek kad odemo van svi s klubom. Nažalost, i čitam premalo, najviše na pripremama. Kao i Ivano Balić, Marko voli košarku, što s obzirom na njegovih 210 cm i nije čudno...

- Pratim NBA, sat-dva dnevno, nikad noću i češće pogledam snimke, za sve ostalo imam premalo vremena.

Kad je Kopljar vrhunski proigrao na Euru u Srbiji, Balić je otprilike rekao: “Zašto se čudite, uvijek sam vam govorio da je Marko vrhunski igrač...”

Život bez Balića

- Balić je još uvijek jedan od najboljih, ako ne i najbolji. Najbolji je timski igrač na svijetu, suigrača uvijek čini boljim. S njim je lakše igrati, puno radi za druge, troši se, u kontaktima je stalno da otvori za druge igrače. Trenutačno moramo bez njega, navikavamo se, ali nije to isto. U posljednje je vrijeme Ivano bio na udaru kritika, ali to nije fair. Ne zbog starih zasluga, nego zbog onoga što još može dati.

A u nogometu - Marko navija za...

- Liverpool, nemojte me ni podsjećati...

Zajedništvo tipa “You’ll Never Walk Alone” postoji i u CO Zagrebu. Prvo će u subotu pasti Schaffhausen, a onda i netko u osmini finala Lige prvaka...

- Atmosfera je super, dobra smo, zanimljiva grupa igrača koja ne leži mnogim momčadima, pa ni Barceloni. Možemo daleko dogurati...

Izdvajamo