NAPETO FINALE

Asfalt Zelenika osvojila Kutiju šibica nakon sedmeraca!

Momčad Asfalti Zelenike - Plamen je pobjednik Kutije šibica 2009. godine. Ekipa iz Križevaca u finalu je svladala GPV Elkro nakon boljeg izvođenja sedmeraca
 Nenad Dugi / Cropix

Prije samog početka velikog finala glavnog dijela turnira, minutom šutnje odana je počast nedavno preminulim Ivanu Vargi, jednom od osnivača Kutije šibice i Tugomiru Krmpotiću, dugogodišnjem liječniku na Kutiji šibica. Momčad Asfalti i Zelenika Plamen Križevci u veliko finale ušla je sa Jukićem, Grcićem, Đulvatom, Grbavićem Čuljkom i Danijelom Novakom dok su za gospićki GPV Elkrom u prvoj šestorci bili Švigir, Tihomir Novak, Simeunović, Ibrišimović, Purgar i Hertl. Prema očekivanju obje momčadi su vrlo žustro ušle u utakmicu pa je već u 3. minuti gospićka momčad opasno zaprijetila na udarac Ibrišimovića zaustvio vratar Jukić.

SAZNAJTE SVE O SPORTU NA STRANICAMA SPORTSKIH NOVOSTI

Tihomir Novak je u 8. minuti pravom bombom zamalo promašio vrata Zelenike. U 9. prigode za Marinovića i Kovačeca, a u 11. minuti Zelenika je došao u vodstvo. Đulvat je odigrao za Kovačeca, koji je iskosa s lijeve strane neobranjivo pogodio lijevi donji kut. Dvije minute kasnije prigoda za Tihomira Novaka, a u 14. i za Šekrsta. Uzbuđenja pred objim vratima redale su se, a u 16. minuti Tihomir Novak je pogodio vratnicu. Fantastični Alen Jukić fenomenalno čuva svoju mrežu pa je tako u 18. minuti čudesno obranio bombu Hertla. U 19. Hertl ga je svladao no isperd prazbnih vrata Đulvat je sprijećio ulazak lopte u mrežu Zelenike. Prvo poluvrijeme zaslužilo je najvišu ocjenu.

U 23. minuti nova velika obrana Jukića, nakon što se Ibrišimović našao u sjajnoj prigodi za 1:1. Nova čuesna obrana Jukića u 31. minuti, nakon udarca Osredkara. Dramatične situacije pred vratima Zelenike redaju se jedna za drugom pa se tako Hertl našao u velikoj prigodi za izjednačenje. U 35. dvije nove briljatne obrane Jukića nakon udaraca Osredkara i Marinovića. Ovakve obrane jednog vratara slobodno možemo reći, još nisu viđene na Kutiji. U 37. minuti Marinović je iz vrlo izgledne situacije pucao kraj vrata, a u istoj minuti pokleknuo je veliki Jukić nakon udarca Hertla.

U 38. Grdović je imao priliku za novo vodstvo Zelenike no njegov udarac je bio zamalao neprecizan. Vrlo opasan udarac Grdovića u 39. minuti, no Švigir je loptu , koja je išla prema lijevom gornjem kutu odbio u korner. U 40. Hertl je srušen pred 6-ercom Zelenike, no nije dosuđen slobodan udarac za gospićki sastav. Tri sekunde prije kraja u prodoru je srušen Grdović, no slobodan udarac igrači u bijelim dresovima nisu uspjeli pretvoriti u pobjednički pogdak.

Nakon nevjerojatno uzbudljivih i kvalitetnih 40 mintua pristupilo se izvođenju sedmeraca. Prvi je pucao Grcić i pogodio, dok je Osretkar pogodio desnu vratnicu. Kovačec je u drugoj seriji također zabio, a na 3.2 smanjio je Tihomri Novak. U posljednjoj seriji Đulvat je zabio, pa je veliko slavlje momčadi Asfalti Zelenika Plamen Križevci moglo započeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:47