PREVIŠE EMOCIJA

Beckham: Neću slaviti ako zabijem gol Unitedu

Milanov trener Leonardo navodno na treninzima isprobava Beckhama na mjestu desnog braniča, a 34-godišnjak je spreman prihvatiti izazov
 AFP

Rasplakao sam se kada sam čuo vijest da je Milan u Ligi prvaka izvukao Manchester United. Te utakmice bit će poseban doživljaj za mene jer United je oduvijek bio moj klub iz snova. Prošlo je sedam godina otkako sam napustio Old Trafford, ali taj klub mi i dalje jednako nedostaje, rekao je David Beckham talijanskim novinarima nakon dolaska u Milan. Kapetan engleske reprezentacije vratio se u Serie A na svoju drugu posudbu iz LA Galaxyja, a za ‘rossonere’ bi mogao nastupiti već 6. siječnja, kada Milan igra prvenstveni dvoboj s Genovom.

Povratak na Old Trafford za Beckhama nikako ne može biti samo business. Za United je debitirao sa 17 godina, za klub je odigrao 394 utakmice i postigao 85 golova. United je napustio 2003. s bogatom prtljagom u kojoj je bilo šest premierligaških naslova, dva FA kupa i titula europskog prvaka. Najavljujući utakmice s najdražim klubom (prvi sudar 16. veljače), Beckham će kazati da će učiniti sve kako bi pomogao Milanu na putu prema četvrtfinalu Lige prvaka, ali emocije namjerava držati pod kontrolom.

- Volio bih zabiti gol, ali definitivno ga neću proslavljati. Uvijek sam imao sjajan odnos s Unitedovim navijačima, s klupskim osobljem i menadžerom. Sada se kao Milanov igrač prvi put vraćam na Old Trafford nakon sedam godina i priznajem da mi je teško zamisliti kako bih mogao izgurati United iz europskog natjecanja.

Beckhamov omiljeni klub ove sezone ne blista kao proteklih godina, kada je momčad vukao Cristiano Ronaldo.

- Takav nogometaš strašno puno znači i na terenu i u svlačionici, ali ne bih rekao da je United puno slabiji. Momčad je i dalje puna sjajnih igrača.

Prema navodima talijanskih novinara, Milanov trener Leonardo na treninzima uigrava Beckhama na neobičnoj poziciji. Iz veznog reda povučen je na mjesto desnog braniča.

- Najveći dio karijere proveo sam u veznom redu, ali vjerujem da bih se znao snaći i na drugim pozicijama u momčadi. Leonardo će znati procijeniti što je najbolje za momčad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:55