KAMERUNAC ČEKA MALEŠA

Belle o transferu u Hajduk: Tvrde da sam sve dogovorio, ali mene nitko nije zvao...

Henri Belle već je u subotu došao u Split, ali još uvijek nije dovršen njegov prelazak u Hajduk. Kamerunskog napadača jučer smo susreli u ugodnom ambijentu lounge bara Mediteranium, popularnom okupljalištu koje je Splićanima poznatije pod imenom Šumica, a 23-godišnji napadač je rado stao pred objektiv našeg fotoreportera te započeo kratki razgovor.

- Imam dva slobodna dana pa sam došao u Split posjetiti čovjeka koji je najzaslužniji za moj dolazak u Hrvatsku. To je Zoran Vulić, trener zbog kojeg sam došao u Istru i osoba u koju imam veliko povjerenje - kazao je Belle.

Očekivali smo da će se susresti s nekim iz Hajduka, predsjednikom Malešom ili sportskim direktorom Nižetićem.

- Vidio sam iz medija da su se Hajduk i Istra navodno dogovorili o mom prelasku na Poljud, ali mene još nitko nije zvao. Moj se menadžer ranije susreo s ljudima iz Hajduka, znam da su zainteresirani za moj dolazak, ali na njima je da stupe u kontakt i jasno kažu što žele - dodao je napadač kojeg Bijeli već dugo vremena imaju u svojim planovima.

Za njega osobno trenutno je najvažniji ishod arbitraže koji bi trebao biti poznat danas. Belle se obratio Arbitražnom sudu HNS-a zbog toga što mu Puljani kasne s isplatom plaća. Zahtjev je podnio još krajem ožujka, ali unatoč nezadovoljstvu odnosom kluba prema njemu, odradio je završnicu sezone i pomogao Istri da sačuva prvoligaški status. Sada ga želi mnogo klubova, ne samo Hajduk.

- Prvo moram pričekati ishod arbitraže pa ćemo onda vidjeti što dalje. Želim samo ono što sam zaradio, imam veliku obitelj kojoj moram pomoći. U Istri nisu bili sasvim korektni prema meni, naročito nakon što je otišao Vulić, neshvatljivo mi je da plaće stalno kasne. Ne želim da mi se takva situacija opet dogodi - dodao je Kamerunac.

Naravno da mu je poznato kako je i Hajduk u financijskim problemima, zato je oprezan i važe svaku izgovorenu riječ. Ali, jasno da mu godi interes Hajduka, Poljud je bolja odskočna daska od Alda Drosine.

- Znam što Hajduk znači u Hrvatskoj i znam kakva su očekivanja navijača i javnosti kad je Hajduk u pitanju. Što se mene tiče, najvažnije mi je da igram nogomet i da u svakoj utakmici pružim sve što mogu. Tako će biti ako dođem u Hajduk ili bilo koji drugi klub. Uvijek postoje dobre i loše utakmice, dobra i loša forma, ali svaki put se mora dati sve od sebe. Tako sam se ponašao i u Istri i znam da su navijači to uvijek cijenili - rekao je kamerunski napadač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:18