NIŠTA OD BENKA

BIJEG IZ PARKA MLADEŽI Besplatni Aljoša Vojnović stiže na Poljud kao zamjena za Anđelkovića?

 Vladimir Dugandzic / CROPIX

Europska liga, europska liga. Još uvijek te riječi zvone u glavama navijača Hajduka. Kako će Bijeli doseći željeni nivo, kako će ostvariti visoke ambicije? Samo s pojačanjima, i to iskusnim igračima. Zbog toga su se na Poljudu razletjeli u potrazi za pojačanjima. Premda je novac i dalje limitirajući faktor, jasno je da u Hajduku ozbiljno misle osnažiti ekipu u svim linijama. Koga uopće može dovesti Hajduk?

Prije dva dana lansirana je u eter informacija da je Hajduk zainteresiran za Leona Benka. Međutim, brzo je nekadašnji golgeter Rijeke demantirao takve navode. No nije tajna da bi se Benko vratio iz Kine, gdje je u dresu Daliana ovog proljeća postigao tek jedan pogodak u 14 nastupa. Nije se snašao u Kini, to je evidentno, a za Hajduk bi bio veliko pojačanje. Sa 100.000 eura po sezoni i premiju za ulazak u Europsku ligu, uspio bi Hajduk dovesti Benka ili klasu golgetera sličnu njemu.

U ovom trenutku Bijeli nemaju taj novac, ali jasno je da će u pregovorima s potencijalnim pojačanjima koja bi bitno podigla momčad igrati na kartu ulaska u Europsku ligu. Pored Benka, Hajduku je interesantan Aljoša Vojnović, 29-godišnji veznjak kojem istječe ugovor u susjednom Splitu.

Vojnović je od napadača u karijeri postao zadnji vezni, a s obzirom na to da Tudor u posljednjih mjesec dana prošle sezone nije koristio Anđelkovića, može se naslutiti da bi Bijeli rado pojačali veznu liniju iskusnim prvoligaškim igračem. Sandro Gotal, 22-godišnji Hrvat iz Austrije i dalje stoji kao evidentni kandidat za dolazak. Vjerojatno i najizgledniji među dosad spominjanima kroz medije u protekla tri tjedna. Očekuje se i dolazak jednog igrača iz Makedonije, ali sve je to ustvari zagrijavanje za prave poslove ukoliko Bijeli žele pojačati momčad iskusnim igračima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:50