S NOVIM BUSOM U ROVINJ

Bilić: Olića će ovo proganjati cijeli život, ali mi smo tu da pomognemo

'Ja sam svjestan da će Ivicu ovaj promašaj pratiti cijeli život, ali nadam se da će to na našim pripremama malo potisnuti. Mi smo tu da mu pomognemo'
 Srđan Vrančić/CROPIX

Hrvatska reprezentacija završila je prvi dio priprema u Čatežu, a uoči odlaska u Rovinj Slaven Bilić i Darijo Srna održali su press konferenciju u Sheratonu. Izbornik je pričao o stanju u momčadi, ali naravno da je neizbježna tema bila i drama u finalu Lige prvaka i 'nogometna tragedija' Bayerna i Olića.

- Penali su lutrija, i najveći igrači na svijetu promašivali su jedanaesterce, Ja sam svjestan da će Ivicu ovaj promašaj pratiti cijeli život, ali nadam se da će to na našim pripremama malo potisnuti. Mi smo tu da mu pomognemo. I ne samo njemu, već i Pranjiću - rekao je Bilić nakon čega se osvrnuo na samu utakmicu.

- Bilo je to veliki finale, nogometni svijet je zaslužio takvu utakmicu. Navijao sam za Bayern, ali mi je drago zbog Chelseaja. Kako je Drogba rekao, ovakav rasplet je negdje bio zapisan odavno. Terry, Lampard i Drogba su veliki igrači, i nakon silnih nesretnih poraza u prošlosti, zaslužili su ovaj trofej.

Onda je na red stigla reprezentacija. Uz medije, standardni ispraćaj činila su braća Ramo i Toti Dedić, a okupljanje nije izbjeglo nekolicina menadžera te šef sindikata Dario Šimić. Navijača nigdje...

- Euforija? Svi kažete da je nema, a ja putujem neki dan za Metković pa me zaustavi policija zbog brzine i pita hoćemo li u drugi krug. Dođem na granični prijelaz, pa slijedi isto pitanje. Euforija je prisutna, a ona će svakim danom biti veća i ne sumnjajte u to. Nama tako malo treba... - kazao je kapetan Darijo Srna čiji je odgovor očito zadovoljio policiju pa je kazna izbjegnuta.

- Nisam ni vozio brzo - nasmijao se Srna koji je iskoristio druženje za javni apel medijima koje je pozvao na jedinstvo u svrhu višeg cija.

- Treba nam dobra atmosfera. Ajmo biti pozitivni ova tri tjedna. Nakon Turske se ona upitna slika koja je stvorena o nama promjenila. Dakako, upitna s vaše, ne i s naše strane ‡ pecnuo je kapetan uz standardni repertoar koji bi se mogao svesti pod zajedničku egidu «učiniti ćemo sve da Hrvate učinimo ponosnimaľ.

Za dozu opuštanja pobrinulo se pitanje strepi li Srna da bi mu Subašić mogao preoteti poziciju izvođača slobodnih udaraca.

- Mislio sam da je to neka sprdnja. Nisam mogao vjerovati kada sam vidio. Neka, ali vidjeti ćemo na treninzima kako mu ide - završio je kapetan reprezentacije i priključio se suigračima na ručku.

Inače, svoje mjesto u autobusu za Rovinj pronašlo je 22 igrača. Nije bilo dvojca iz Bayerna, Pletikose i Subašića koji se trebao priključiti u večernjim satima nedjelje. Izbornik se pohvalio lijepim vijestima koje stižu iz Lyona.

- Situacija s Lovrenom se odvija dobro. Čekati ćemo zadnji dan pa odlučiti putuje li na Euro - otkrio je Bilić naglasivši kako su njegovi izabranici željni, orni, motivirani i svjesni što se treba napraviti da Hrvatska ispuni cilj u Poljskoj i Ukrajini. Živi bili...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:42