TURNIR MALOG NOGOMETA

Bira se najbolji nogometni kvart u Zagrebu

Prvi put u povijesti haklanja Zagreb će dobiti najbolji kvart u malom nogometu
 Drago Sopta / Cropix

ZAGREB - Ni Cristiano Ronaldo nekada u gradu ne bi bio faca kakvi su bili hakleri s kvarta... Iako ih većina nogometnu loptu vidi tek na televiziji, ekipa sa zagrebačkog Kozjaka i dalje uvjerava sve oko sebe da su bili kvart s najboljom nogometnom ekipom. No, isto su nam pričali i dečki s Jordanovca, Trešnjevke, Dubrave, Rudeša, Novog Zagreba...

A tko je danas najbolji riješit će Silvio Marić. Njegova je ideja okruniti najbolje haklere metropole. Na terenu Marićeve nogometne akademije i sportskog centra Lučko od 4. rujna kreće 1. malonogometni turnir zagrebačkih kvartova, “Ponos grada mog”.

- Shvatili smo kako se s vremenom izgubila draž kvartovskog nogometa - pojasnit će Marić, jedan od idejnih začetnika cijelog projekta.

Odaziv bi mogao biti ogroman. Zagreb ima čak 218 mjesnih odbora i svaki ima priliku poslati svoju momčad na turnir.

- Zlatno pravilo je da “ne možeš igrati ako nisi s kvarta”. Šta će ti kvartovski turnir ako netko dovede pet profi igrača malog nogometa. Dakle, samo i isključivo dečki koji igraju zajedno na svojim igralištima - naglasio je Marić, koji je svoj status miljenika maksimirskih tribina stekao i zahvaljujući imidžu zagrebačkog dečka. Dakle, nema bolje osobe za potragu ekipe broj 1 u Zagrebu.

- Uključit će se i Prosinečki, Bišćan, Šimić, Boban... Dečki s kvarta koji su osvojli Ligu prvaka, a pobjednik će se toliko promovirati da će u ostalima rasti inat da se dokažu iduće godine - smije se Marić čiji planovi sežu toliko daleko da planira nešto slično napraviti u svim većim gradovima u Hrvatskoj.

- I onda masters, pa da vidimo gdje se igra najbolji nogomet. No, polako. Ajmo vidjeti kako će ovo ispasti - spustio je Mara loptu na zemlju.

Sama ideja zaslužuje samo naklon do poda. Baš kao i činjenica da je turnir humanitarnog karaktera jer će se dio prihoda od ulaznica donirati AK Agram, klubu za osobe s invaliditetom iz Zagreba s vrhunskim sportskim rezultatima. A sve miriše i na vrhunsku zabavu i konačno rješenje misterija - tko je najbolji u metropoli...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:04