ČEKA KRIVI KORAK ČAČIĆA

Burna noć nakon Bugara: Mamić ponudio Dinamo Josipu Kužeu!

 Neja Markičević / Cropix

Nakon Cibalije Maksimir je nakratko postao pustinja. Momčad je otišla u karantenu na Bukovac, a gazda i sportski direktor otisnuli su se na pučinu.

Uvala Ždrilca savršena je kulisa za bijeg od maksimirskog kazališta apsurda u kojem svatko ima svoju ulogu luđaka. Navijači se ljute na suca koji svira čisti penal za njihov klub, a potom odlaze s tribina prije kraja utakmice.

Potom momčad zakomplicira i već dobivenu partiju dovede u pitanje, a pored živog Ante Čačića, gradski kuloari već naveliko guraju priču o Josipu Kužeu kao novom treneru. Definitivno je potrebna prava doza samokontrole da ne poludiš u takvom okruženju! Ili, u ovom slučaju, pogled na Paklene otoke.

Kuže traži previše

I dok Čačić priprema momčad za Moldaviju, polako na površinu izlaze detalji burne noći nakon Ludogorca. Drugo jutro, nakon što se oporavio od šoka, Zdravko Mamić je navodno okrenuo broj Josipa Kužea. Gazda Dinama i Kuže pričali su sat vremena, a nije ga prekinula ni cifra koju je Kuže bubnuo u jednom trenutku.

- Znaš, Joža, nismo baš toliko solventni - bio je iznenađen Mamić.

Razgovor je završen s “čujemo se”, što Kužea jasno gura na stand by opciju. Bivši trener Dinama trenutno je u Zagrebu, s posljednjim klubom Tianjin Teda trenutno se bori na Fifinim sudovima, a mobitel mu je od četvrtka isključen.

I Cico u kombinacijama

S njime bi Mamić dobio sjajnog stručnjaka na klupi koji šmeka nogomet, ali i most prema buntovnim navijačima. Iako, čini nam se da se skupina sa sjevera toliko radikalizirala da ih teško što može smiriti. Pa makar to bio i njihov “Uno di noi”...

Osim njega, navodno se u Maksimiru naveliko razmišljalo i o Zlatku Kranjčaru, ali to je već teška misija. Cico u Iranu proživljava drugu mladost. Navijači Sepahana na rukama ga nose kroz Isfahan i ma koliko god Cico bio dinamovac, takvu situaciju zamijeniti Maksimirom bilo bi suludo.

A ako su novinari saznali te detalje, nema sumnje da je i Ante Čačić upoznat u kojem smjeru idu razmišljanja čelnika Dinama. No, on je i dalje taj koji je na štihu. Drži sve adute u svojim rukama. Preživio je Ludogorec, a glave mu, eto, nije došla niti Cibalia.

Da se razumijemo, Dinamo je igrao dobro u subotu, ali realizacija je bila šepava. Propustili su niz prilika, a to im se moglo obiti o glavu da je sudac Šimčić bio hrabriji! Opet je zadnja linija malo plivala.

Ante Čačić ovisi o sebi

- Ono što mislim o tome, ostavit ću za svlačionicu. To ne ide u javnost. No, pripisujem to eri sazrijevanja. Moji igrači su mladi, potentni i talentirani i nadam se da će taj period sazrijevanja izroditi jednu stabilnost - analizirao je Ante Čačić, koji će u srijedu na istočnoj obali rijeke Dnjestar u Moldaviji morati juriti pobjedu bez Matea Kovačića.

- Mateo je radio po posebnom programu. Ima problema s metatarzalnom kosti koja se nalazi u predstresnoj frakturi. Djelujemo preventivno i ne ide s nama u Moldaviju - pojasnio je Čačić, kojem je u medicinskim terminima asistirao dr. Smodek. Ima i dobrih vijesti. Primjerice, Milan Badelj se oporavio i sigurno će istrčati protiv Šerifa, a svi znamo koliko Miki znači za ovu momčad.

- Motiviran je i oran. Glava mu nije u transferu i za njega imam isključivo riječi pohvale - rekao je Čačić, koji je elegantno izbjegao odgovor na pitanje hoće li Badelja korisiti samo u europskim utakmicama.

Badelj ide u Moldaviju

- Ovaj Dinamo ne smije ovisiti o jednom igraču. Neće biti isto bez Badelja, ali to ne znači da ćemo biti slabiji.

Osim kapetana, dobre vijesti su i da je utakmica s Cibalijom proširila krug kandidata za Šerif. Leko je bio igrač utakmice, Šimunić odličan, a i Nikola Pokrivač se polako budi.

- Svi oni koji su igrali su pokazali kako su ovdje s potpunim pravom - zaključio je Ante Čačić, koji bi takvu rečenicu možda volio čuti i od svog gazde.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:50