'MOŽEMO PUNO BOLJE'

Čačić: Svaka čast Rukavini, spasio nas je!

'Na sreću, danas nismo doživjeli neugodan poraz, i zbog toga sam zadovoljan. Za osam dana je uzvrat u Zagrebu i vjerujem da ćemo uspjeti se plasirati u daljnje natjecanje'
 Damir Krajač/CROPIX

Nakon utakmice trener Ante Čačić iskazivao je zadovoljstvo rezultatom ali i njemu je očigledno bilo jasno da sve nije štimalo s njegovom momčadi.

- Mislim da smo gledali jednu jako dobru utakmicu do kraja rezultatski neizvjesnu. Domaćin je opravdao sva ona saznanja koja smo imali o njemu.

Čačić je priznao da se Ludogorac u prvom poluvremenu bio kvaliltetniji te se uspio nametnuti. Kazao je da je Dinamo u drugom poluvremenu ukupno gledajući bio bolji od domaćina.

- Možda je razlog i tome što su brzo došli do vodstva pa su se povukli. Uspjeli smo napraviti dobar rezultat, dali smo pogodak na gostovanju, nismo izgubili, to je najvrednije iz ovog susreta.

Čačić se nadao da će momčad reagirati na drugačiji način, ali kaže da je sve ispalo tako vjerojatno zbog toga što je to bila prva utakmica nakon priprema a takve ponekad donose iznenađenje.

- Na sreću, danas nismo doživjeli neugodan poraz, i zbog toga sam zadovoljan. Za osam dana je uzvrat u Zagrebu i vjerujem da ćemo uspjeti se plasirati u daljnje natjecanje.

Rekao je da je u pripremi utakmice s Ludogorcem želio da Dinamo bude čvršći, kombinatorniji.

- Međutim, igrači iz sredine travnjaka to nisu uspjeli napraviti. Izgubili smo puno "ničijih lopti", Ludogorac je zaista bio jako neugodan.

Na kraju je spomenuo i Antu Rukavinu, junaka utakmice:

- Rukavina je dokaz kako igrač puno toga može napraviti u kratkom razdoblju ako uđe u utakmicu na pravi način. Rukavina zaslužuje svaku pohvalu.

Dinamo se eto tako izvukao zahvaljujući Anti Rukavini, čovjeku koga je Ante Čačić ostavio na klupi, makar su svi očekivali da će biti u udarnoj postavi. Na kraju je pogodio s njegovim uvođenjem u igru i eto Dinamo bez obzira na slabu prezentaciju ima velike šanse za prolaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:13