LIGA PRVAKA

Chelsea izdržao nalete Barcelone na Stamford Bridgeu! Didier Drogba presudio Kataloncima!





Chelsea je u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka s minimalnih 1-0 slavio protiv Barcelone na Stamford Bridgeu. Jedan jedini udarac prema vratima Barcelone bio je dovoljan da Chelsea dođe na prag finala.

Kao što je bilo i za očekivati Barcelona je dominirala terenom od prve minute, a opasno zaprijetila već u devetoj. Alexis Sanchez dobio je sjajnu loptu u gostujućem šesnaesteracu, prebacio je istrčalog Petra Čecha, ali je njegova lopta odsjela na gredi. Osam minuta kasnije Andres Iniseta je pucao s lijeve strane, Čech je odbio loptu na nekih šest metara, a Cesc Fabregas lijevom nogom potpuno promašio loptu i propustio dovesti katalonsku momčad u vodstvo.

Isti je igrač veliku priliku u 43. minuti kada je izašao sam na vratara Chelseaja, prebacio ga, ali je loptu s gotovo gol-crte izbio Ashley Cole. Nakon svih propuštenih prilika uslijedila je kazna u posljednjim sekundama prvog dijela. Messi je izgubio loptu na sredini terena, Lampard ju je poslao na lijevu stranu prema Ramiresu koji se sjurio u šesnaesterac i lijevom nogom uposlio Didera Drogbu na drugoj strani koji lijevom nogom šalje loptu pored Victora Valdesa za 1-0.

Menadžer Chelseaja Roberto Di Matteo se u drugom poluvremenu odlučio za potpunu antipropagandu nogometa koja mu je u konačnici i uspjela. Alexis Sanchez promašio je veliku priliku u 56. minuti kada je s desne strane sam bio pred Čechom, a posljednja prilika za izjednačenje odsjela je na vratnici. Pedro je pucao s lijeve strane šesnaesterca i pogodio vratnicu. Nekoliko minuta prije toga je Messi izveo slobodni udarac s 35 metara od gola, Puyol je glavom proslijedio loptu prema golu, a češki ju je vratar vršcima prstiju izbacio u korner.



szólj hozzá: Ch1-0Ba[Matchhighlight.com]

Barça je imala 72 posto vremena loptu u svojim nogama, 12 udaraca prema vratima, od čega osam u okvir, ali nijedan nije pronašao put do mreže. Chelsea je s druge strane samo jednom pucao u okvir gola katalonskog sastava i – pogodio. Londončani nisu nijedom zapucali prema golu Barcelone u drugom poluvremenu.

Uzvrat je sljedeći tjedan na Nou Campu koji je daleko širi od Stamford Bridgea i bit će zanimljivo vidjeti kakvu će taktiku tamu primijeniti Di Matteo u namjeri da ponovno zaustavi Barcelonu.

Spomenimo za kraj da je Barcelona u pet od šest navrata ispadala iz europskih natjecanja nakon što je izgubila prvu utakmicu. Velika nada za Chelsea leži u statističkom podatku da 63 posto momčad u Ligi prvaka, nakon što dobije prvu utakmicu kod kuće s 1-0, prođe u daljnju fazu natjecanja.

CHELSEA - BARCELONA 1:0 (Drogba 45+2')



Chelsea: Čech, Ivanović, A. Cole, Cahill, Terry, Ramires, Lampard, Mikel, Raul Meireles, Juan Mata (od 74' Kalou), Drogba.

Barcelona: Valdes, Dani Alves, Puyol, Mascherano, Adriano, Xavi (od 87' Cuenca), Busquets, Iniesta, Fabregas (od 79' Thiago), Messi, Alexis Sanchez(od 66' Pedro).

LIVE PRIJENOS

Kraj utakmice.

90+3. minuta - Barcelona je u posljednjim trenutcima susreta mogla do izjednačenja, prvo je Pedro pucao s vrha lijevog kuta 16-erca i pogodio stativu, a zatim je lopta došla do Busquetsa koji je s desetak metara pucao preko gola.

87. minuta - Messi je ubacio, Puyol je s jedanaest metara, okrenur leđima prema golu, glavom skrenuo loptu u kut gola, ali Čech je izvrsnom reakcijom spriječio izjednačenje.

85. minuta - Chelsea je bio na pragu drugog pogotka, loptu u 16-ercu je prihvatio Kalou i pucao s nekoliko metara, ali previsoko da bi ugrozio Valdesa.

80. minuta - Drogba je oduzeo loptu na svojoj polovini terena, povukao kontru i pokušao pronaći Kaloua, ali Mascherano je brži.

70. minuta - Slobodni udarac za Barcelonu s 18 metara izveo je Xavi, ali je lopta otišla previsoko.

65. minuta - Messi je povukao loptu s centa i u solo prodoru došao do 16-erca gdje je njegov udarac blokirao Terry.

57. minuta - Velika prilika za Barcelonu, Fabregas je prebacio obranu Chelsea, Alexis je prihvatio loptu i sam ispred Čecha s pet metara promašio gol.

51. minuta - Adriano se izbori za poziciju i pokušao s 20 metara, Čech se ispružio i zaustavio neugodan udarac.

Počelo je 2. poluvrijeme.

Kraj 1. poluvremena.

45+ 2. minuta - GOOOL! Ramires je probio po lijevoj strani, ušao u 16-erac i pronašao Drogbu koji je siguran s deset metara.

43. minuta - Polukontra Barcelone, Messi je povukao, dodao Fabregasu koji je izbio sam ispred Čecha i prebacio ga, ali A. Cole je uspio očistiti loptu sa crte.

42. minuta - Nakon kornera lopta se odbila do Alvesa, koji je probao iz daljine, ali bezuspješno.

28. minuta - Messi je tukao glavom s vrha kaznenog prostora, dobar pokušaj, ali ipak nije bilo dovoljno za promjenu rezultata.

26. minuta - Fabregas je izbacio Cahilla i uputio udarac s 15-ak metara, Čech je na mjestu.

19. minuta - Mata sa 16 metara puca preko gola Valdesa.

17. minuta - Nova prilika za Barcelonu, Messi je ušao u 16-erac, poslao loptu do Inieste, koji je pucao u Čecha, a odbijenu loptu je prihvatio Fabregas na desetak metara i loše tukao prema vratima Chelsea.

9. minuta - Iniesta je prebacio obranu domaćina, lopta je došla do Alexisa koji je pucao i pogodio vratnicu.

3. minuta - Čech je ispucao loptu, koja je došla do Drogbe, ali je napadač Chelsea nije uspio iskontrolirati.

Utakmica je počela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:37