KINESKA EPOPEJA

Ćiro: Kinezi, dirnuli ste me

Više od stotinu navijača dočekalo Blaževića u šangajskoj zračnoj luci
 www.shenhuafc.com.cn

Umorna lica nakon desetosatnog leta Miroslav Ćiro Blažević se ukazao pred navijačima Šangaj Shenhue koji su mu priredili doček s transparentom dobrodošlice na razumljivom jeziku, s cvijećem i pjesmom, među kojima se isticala i popularna “We are the champions”.

Ćiro, pak, nije dugo čekao da im se obrati...

- Može li mi tko dati cigaretu, zavapio je za svojim omiljenim porokom dozvoljavajući da se svi zainteresirani fotografiju s njim. A takvih nije bilo malo.

U tekstovima na službenoj internetskoj stranici kluba od milja i iz poštovanja nazivaju ga “starcem”, a taj “stari čovjek” bio je ganut dočekom.

- Kinezi, dirnuli ste me. Rekli su mi da Shenhua ima najbolje navijače u Kini, ali nisam vas očekivao u takvom broju i da ćete mi pripremiti natpis dobrodošlice na mojem jeziku.

Blažević je u najnapredniji kineski grad stigao u pratnji četvero ljudi, među kojima je njegov sin Miroslav, zatim trener vratara u Shenhui koji mu je bio pomoćnik i u BiH, Enver Lugušić te još jedan prijatelj i odvjetnik čiji zadatak je bio provjeriti detalje ugovora prije potpisivanja.

Ćiro je u Šangaj sletio oko podneva, a druženje s novinarima zakazao za večernje sate. U međuvremenu je u hotelskom krevetu nadoknađivao izgubljene sate. Djelatnik kluba koji se s njim vozio od aerodroma do hotela bio je impresioniran “starim čovjekom” i zabilježio nekoliko Ćirinih emocija:

- Znam, ovo je kineski paviljon. Još je ljepši nego na slikama. Prije nekoliko godina sam bio ovdje sa suprugom, ali Šangaj se od tada znatno razvio. Morat ću se dobro našetati dok sve ne vidim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:50