'ISPADAM ZAJEDLJIVI STARAC, ALI...'

ĆIRO OBJASNIO ZAŠTO NE IDE U MOSKVU 'Znate kako je Šuker reagirao kad je dobio poziv iz Međugorja i kad je upitan zašto Marčinko nije dobio ulaznice?'

 
Zlatko Dalić i Miroslav Ćiro Blažević
 Ronald Gorsic / CROPIX

Trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević, koji je s “vatrenima” 1998. osvojio brončanu medalju na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj, neće ići na finale između Hrvatske i Francuske u Moskvu.

Ideja izbornika Zlatka Dalića bila je da sve brončane “vatrene” i njihov stručni stožer pozovu u Moskvu da s njima budu na finalu, međutim, Ćiro na to nije pristao.

- Ispadam osjetljivi i zajedljivi starac, ali nisam ni osjetljiv, nemam ni komplekse, ali ovo nisam mogao akceptirati jer sam očekivao da me se pozove na vrijeme. Što me sad zoveš kada je ekipa napravila sve što je trebala napraviti. Kada me Dalić i zovne, ne želim ništa reći, ne želim se miješati u njegovu koncepciju, on je na licu mjesta i zna najbolje, ali sad mu zaista nešto imam reći jer sam u utakmici s Belgijom vidio kako su Francuzi pobijedili. To nije vidio nitko, pa ni Dalić, a ja sam vidio. Utakmicu je dobio izbornik Deschamps i ja bih mu sve objasnio, ali sad me ne zove.

“Vatreni” jesu pozvani na Dalićevu inicijativu, ali tko je Dalić, Dalić je izbornik, a vlast je netko drugi. Mene je jutros (petak) nazvala neka ženskica iz HNS-a koju ne poznajem, ali ja sam je odbio jer smatram da sam uz naše dečke trebao biti od početka. Javnost treba prihvatiti činjenicu da, otkad su Zdravko Mamić i Davor Šuker došli na vlast, meni nikad nisu dali ni blizu. Od HNS-a nisam mogao dobiti ni jednu zastavicu, jedan dres, ništa.

Mamića više nema, ali ima njegovog posluška. Da, Šuker je Mamićev posluško. Šuker nije želio dati članu izvršnog odbora Dinama Tomislavu Marčinku da ide u Rusiju, no kada ga je nazvao Zdravko Mamić iz Međugorja i naredio mu da Marčinka mora tetošiti, odmah mu je sredio sve VIP propusnice i ulaznice - otkriva Ćiro Blažević koji smatra da će Šuker trebati napustiti mjesto predsjednika HNS-a ako ne želi da ga zadesi Mamićeva sudbina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:41