AJAX IDE NA POBJEDU

Cvitanich: Žao mi je što neće biti užarene atmosfere

    AUTOR:
    • Arhiva

  • OBJAVLJENO:
  • 05.11.2009. u 08:33

Dario Cvitanich na Plesu
Damir Krajac / CROPIX

'Ako nema navijača, nogomet gubi smisao'

ZAGREB - Dario Cvitanich prvi je put na hrvatsko tlo sletio kao član Ajaxove ekspedicije.

- Da, prvi sam put u Hrvatskoj, ali već sam čuo sve najbolje o Zagrebu i cijeloj zemlji - kaže Argentinac hrvatskih korijena.

- Pričao sam s Argentincima koji igraju u Dinamu i rekli su mi da će nas u Zagrebu dočekati vatrena atmosfera. Žao mi je što to neću doživjeti - dodao je napadač Ajaxa. Maksimirske tribine će, zahvaljujući Uefinoj kazni, ponuditi isključivo - prazninu.

- Ma takve stvari meni nisu jasne. Ako nema navijača, nogomet gubi smisao - slaže se s 'našim' Cvitanichem srpski mladi reprezentativac Miralem Sulejmani.

Ali mogla bi to biti i prednost za Ajax, misli Marko Pantelić.

- Poznavajući navijače s ovih prostora, lako bi se moglo dogoditi da okrenu leđa svojoj momčadi ako mi rano zabijemo gol. Ali igrao sam već jedanput za reprezentaciju Srbije pred praznim tribinama i znam da je užasan osjećaj igrati u takvoj atmosferi - kaže Pantelić.

Sva trojica Ajaxovih nogometaša s 'balkanskim pedigreom' hvale Dinamo, misle da je rani penal u Amsterdamu riješio utakmicu, ali i očekuju potpuno drugačiji ogled u Zagrebu.

75 ‘dinamovaca’ i 235 ‘ajaxovaca’

Na za gledatelje zatvorenom Maksimiru, osim akreditiranih novinara te redara i liječničke službe, bit će nazočno 75 ‘dinamovaca’ zajedno sa stožerom i igračima, te čak 235 ‘ajaxovaca’. Gosti također imaju ‘kvotu 75’ u koju mogu staviti koga žele (primjerice, veleposlanika Nizozemske ili Đonija Štulića), ali Uefa im je dopustila 160 VIP navijača, koji dolaze čarterom na bazi reciprociteta s Dinamom i bit će smješteni u lože na zapadu. (nl)

Europska liga

Skupina A, 4. kolo:

Dinamo - Ajax 19.00

Anderlecht - Timisoara 19.00

1. Ajax 3 1 2 0 3-2 5

2. Anderlecht 3 1 2 0 3-1 5

3. Timisoara 3 0 2 1 0-3 2

4. Dinamo (-3) 3 1 0 2 4-4 0

Parovi 5. kola (2. prosinca, 21.05): Anderlecht - Dinamo, Timisoara - Ajax.

Izdvajamo