RAZGOVOR ZA BLIC

DALIĆ U PRVOM INTERVJUU ZA SRPSKE MEDIJE PRIČAO I O THOMPSONU 'Ne dijelim ljude na Hrvate i Srbe, želio sam finale Hrvatska - Srbija'

Moskva, Rusija, 150718.
Stadion Luznjiki.
FIFA Worl cup Russia 2018.
Nogometna utakmica finala svjetskog prvenstva Rusija 2018, Francuska - Hrvatska.
Na fotografiji: Zlatko Dalic.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / CROPIX

 

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić u petak je u intervju za srpske dnevne novine Blic progovorio o, između ostaloga, odnosima između Srbije i Hrvatske, zašto je Vatrenima u autobusu pjevao Marko Perković Thompson te što on misli zašto Srbija nije ostvarila zapaženiji uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Dalić je rekao da je za njega normalno da je puno ljudi u Srbiji navijalo za Hrvatsku te da ga politika ne zanima. "Trebamo gledati tko je kakav čovjek, a ne je li Srbin ili Hrvat. To je neprimjereno. Dokad ćemo samo negativno? Ne trebamo se vraćati u prošlost već trebamo gledati u budućnost", rekao je Dalić.

Dalić je nadalje pojasnio da reprezentacija inzistira na pjesmi "Lijepa li si..." Marka Perkovića Thompsona jer ta pjesma govori o ljubavi i zajedništvu. "Nije negativna, ružna i nema političku konotaciju. Nikad nikom nije palo napamet da to koristi u političke svrhe", rekao je Dalić. "Ja nisam ni desni ni lijevi - ja sam za Hrvatsku. Momci su htjeli da se ona pjeva i to je to. Mi smo sportaši, ne bavimo se politikom. Ne dijelim ljude na Srbe i Hrvate, već na dobre i loše."

Hrvatski se izbornik u intervjuu zahvalio svim ljudima u Srbiji koji su navijali za Vatrene. "Nadam ste da ste uživali u našoj igri. Pa i ja sam navijao za Srbiju protiv Brazila. Htio sam da u finalu igraju Hrvatska i Srbija. To je sasvim normalno i svi trebaju tako razmišljati", pojasnio je.

Dalić je također dodao da je u Srbiji posljednji put bio prije nekoliko godina i to u Kragujevcu. "Poruke su mi poslali moj pukovnik iz vojarne u Samoboru koji sada živi u Srbiji i prijatelj iz Leskovca. Drago mi je što nogomet spaja", dodao je hrvatski izbornik.

Dalić je intervjuu odao počast srpskom tenisaču Novaku Đokoviću koji je u nedjelju 15. srpnja osvojio titulu pobjednika Wimbledona, najstarijeg teniskog turnira na svijetu.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo