POJAČANJE ZA EUROPU

DANIJEL PRANJIĆ DOLAZI U DINAMO? Braća Mamić krenula u ambiciozan projekt, čeka se odgovor Sportinga

Njegova cijena na Transfermarktu iznosi oko 2 milijuna eura. To naravno ne treba značiti ništa, jer očigledni pokazatelji govore da Sporting ne bi previše 'davio' s odštetom
 Drago Sopta/CROPIX

Dinamo pokazuje visoke ambicije u nadolazećem ljetnom prijelaznom roku. Informacije govore da je sasvim moguće da u plavu svlačionicu sleti bivši hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić!

Pranjić je igrač Sportinga na posudbi u Celti koja mu istječe 30. lipnja ove godine, dok ga ugovor s portugalskim klubom veže do 30. lipnja 2015. godine. Da se odmah razumijemo, posao oko dovođenja Pranjića ne može se svrstati u one “blizu realizacije”, jer bi se morali poklopiti neki financijski parametri, ali sam interes Modrih dokazuje da one priče o bitnim pojačanjima koja bi u ljeto trebala doći u Maksimir nisu bile riječi bačene u vjetar, već ozbiljan plan i projekt. Sad nam je i mnogo jasniji onaj odgovor sportskog direktora Zorana Mamića na pitanje “hoće li Dinamo kao pojačanja za Ligu prvaka dovoditi iz inozemstva samo strance”.

- Ne isključivo - kazao je mlađi Mamić.

Pritom je očigledno mislio na Pranjića. Što Dinamo dobiva s Pranjićem? Iskusnog nogometaša koji može igrati na tri pozicije, lijevog bočnog, lijevo krilo i poziciju u defenzivnoj veznoj liniji na lijevoj strani što je često znao zaigrati u Bayernu. Iako je 31-godišnji Pranjić svoju najvišu točku igrače karijere doživio u “ponosu Bavarske” kod Louisa van Gaala, još uvijek je u stanju dvije-tri godine odigrati na visokoj razini te bi definitivno predstavljao pojačanje za Jurčićevu momčad. Pitanje je, naravno, je li “operacija Pranjić” izvediva. Njegova cijena na Transfermarktu iznosi između 1,8 i 2 milijuna eura. To naravno ne treba značiti ništa, jer očigledni pokazatelji govore da Sporting ne bi previše “davio” s odštetom, veliko je pitanje u kojoj mjeri uopće računa na bivšeg hrvatskog reprezentativca sad kad mu istječe posudba u Celti koja, bar tako govore informacije, neće iskoristiti mogućnost “prava prvokupa”, što je i logično jer će sljedeće sezone, po svemu sudeći, postati drugoligaš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:37