HVALITE ME USTA MOJA

Davor Šuker: 'HNL nikad nije bio bolji! Još malo i imat ćemo dva kluba u Ligi prvaka'

 Ronald Goršić / CROPIX

U hotelu As u Zagrebu održan je prvi dan radionice za trenere klubova Prve HNL koju je prigodnim pozdravom i govorom otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker, koji je istaknuo da hrvatska nogometna liga nikad nije stajala bolje.

"Znam što znači nogomet, igrao sam nogomet i imao sam privilegiju da budem na terenu i u svlačionici te sada u administraciji. O domaćoj ligi se često govori malo podcjenjivački te bih stoga želio istaknuti sljedeće - na Uefinoj ljestvici HNL je 17. liga u Europi – nikada nismo stajali bolje, a uz još nekoliko boljih rezultata u europskim natjecanjima mogli bismo doći i do drugog kluba u Ligi prvaka", kazao je Šuker.

"Na listi najboljih svjetskih nogometnih liga u 2015. godini, koju od 1991. utvrđuje Međunarodni institut za nogometnu povijest i statistiku, HNL se našla na 14. mjestu. Liga 10 je stoga ogroman pomak, a treba istaknuti i kako s odličnom momčadi idemo na europska i svjetska prvenstva te kako su se gotovo svi reprezentativcilni sudionik velikih natjecanja s devet osiguranih turnira u 11 ciklusa. Naše mlade reprezentacije također postižu dobre rezult razvili upravo u Prvoj ligi. Uz to znamo i da je reprezentacija staate, a njih čine igrači koji većinu vremena provode upravo u klubovima u kojima treniraju i stječu potrebna znanja. Stoga hvala svima, svi dajete važan doprinos u tim uspjesima i važno je da nastavimo tako dobro raditi."

Istaknuo je predsjednik Šuker i prednosti stručne radionice u Zagrebu te kako klubovi, zajedno uz HNS, trebaju raditi za boljitak hrvatskog nogometa.

"Znam da radite u teškim uvjetima, imamo slabo gospodarstvo i lošu infrastrukturu te moramo stalno pozivati državu da se uključi u taj dio kao što je uključena u drugim zemljama. Zato je važna ova radionica, da izmijenite iskustva, znanja i razmišljanja, o dobrim, ali i lošim stvarima te da nastavimo svi zajedno raditi u korist ne samo svakog kluba pojedinačno nego i hrvatskog nogometa, jer je to interes svih nas. Hvala svima na upornosti, zajedno ćemo biti jači."

Po otvaranju radionice uslijedilo je predavanje tehničkog direktora HNS-a dr. Romea Jozaka na temu "Trendovi i analiza 1. HNL", tijekom koje je Jozak predstavio brojne tehničke parametre za usporedbu 1. HNL s vodećim ligama Europe, ali i usporedivim ligama u okruženju. Uslijedila je prezentacija Toma Mockforda iz tvrtke Catapult koji je predstavio najnovije mogućnosti u sportskoj analitici. Tvrtka Catapult svjetski je lider u toj grani IT-a.

Drugoga dana radionice na rasporedu je prezentacija koordinatora medicinske službe HNS-a dr. Tomislava Madžara na temu "Strategija sportske medicine u nogometu" nakon čega slijedi okrugli stol s izbornikom hrvatske A reprezentacije Antom Čačićem.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:47