VELIKA ČAST

Definitivno priznanje za hrvatsku legendu: Boban i službeno postao desna ruka šefa FIFA-e!

 Cropix/Josip Bistrović

Ono što smo znali jučer je FIFA i službeno objavila: Zvonimir Boban imenovan je savjetnikom predsjednika FIFA-e Giannija Infantina za nogometna pitanja.

Boban, kao i negdašnji glavni tajnik norveškog nogometnog saveza Kjetil Siem, postali su članovi Infantinova ureda. Boban je već bio u Meksiku na Kongresu FIFA-e koja ga je predstavila Bobana kao legendarnog bivšeg veznjaka Hrvatske i AC Milana, koji je diplomirao povijest a trenutačno dobiva doktorat iz kompartivne književnosti u Zagrebu.

Osim toga Boban piše za hrvatske novine SN (Sportske novosti), točno tako je navela FIFA, što je Boban radio ne tako davno, te piše kolumne i novinske članke za talijanski list Gazzetta dello Sport. Isto tako radi i kao nogometni analitičar za Sky Italia. Njegov bi posao u prvom redu trebao biti vezan za unaprijeđenje nogometa.

Siem će biti zadužen za strateška pitanja, iskustva nije stjecao samo u Norveškoj gdje je četiri godine bio prvi operativac, nego i u Južnoj Africi u tamošnjoj Premier Soccer ligi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:51