KUPUJU TINEJDŽERE

Dinamo doveo osječku braću Plum, odbijena Mamićeva ponuda za Dinu Špehara!

Vlado Kos / Cropix

OSIJEK - Braća Ivan (19) i Hrvoje (16) Plum, dosadašnji igrači Osijeka, od četvrtka su novi članovi zagrebačkog Dinama. Potvrdio nam je to predsjednik osječkog prvoligaša Robert Špehar, a ova dva iznenađujuća transfera u Osijekovu će blagajnu donijeti 300 tisuća eura, od čega 175 tisuća odmah, a ostatak kasnije.

- Dinamo je iskazao interes za obojicu, a i oni su željeli otići. S obzirom na to da na Ivana nismo računali u nastavku sezone, a da bi nam Hrvoje mogao i tako otići na ljeto, jer mu istječe stipendijski ugovor prihvatili smo ponudu i mislim da možemo biti zadovoljni ovim transferima. To nije rasprodaja naše mladosti, jer smo u istom danu odbili vrlo korektnu ponudu Zdravka Mamića da kupi i Dinu Špehara, no kao što sam i ranije govorio Dino ne ide nigdje - rekao je stariji Špehar.

Ivan Plum bio je velika Osijekova perspektiva, jedan od najboljih strijelaca u mlađim dobnim kategorijama, no u seniorskom kadru nije se snašao iako objektivno nije ni dobio previše prigoda. Mlađi mu je brat hrvatski reprezentativac u kategoriji U-17. Iznimno prometan dan u Gradskom vrtu okončan je i transferom Vedrana Nikšića u mađarski Gyor.

On je ionako udaljen iz kadra prve momčadi, jer je odbio potpisati novi ugovor, a u Gyor, gdje već igraju Osječani Valentin Babić i Marko Dinjar, odlazi bez odštete, ali s prethodno oproštenim dugovima koje Osijek ima prema njemu. S obzirom na to da bi ionako bio na plaći još šest mjeseci Osijek je njegovim odlaskom uštedio oko milijun kuna.

Izdvajamo