PRIPREME ZA LIGU PRVAKA

Dinamo pronašao zamjenu za Ademija i Brekala: Za 2,5 milijuna eura stižu pojačanja iz Italije

Arijan Ademi
 Damir Krajac CROPIX

Trener nogometaša Dinama Zoran Mamić nedavno je rekao kako ovo ljeto ne treba očekivati veliku fluktuaciju kadra, samo popunu ispražnjenih položaja, pa su tako u završnoj fazi realizacije dva dolazna transfera: Josipa Radoševića i Ante Rebića!

Obojica su se i u prijašnjim prijelaznim rokovima spominjali u kontekstu Dinama, no ovaj put je stvar praktički dogovorena, čeka se samo potpis njihovih trenutnih klubova, Napolija, odnosno Fiorentine.

Nakon Zadrana Splićani

Dolazak dvojice 22-godišnjaka, od kojih se defenzivni vezni sviđa Zoranu, a krilni napadač Zdravku Mamiću, uklapa se u politiku “pohrvaćivanja” igračkog kadra i veće orijentacije na domaće nego na inozemne igrače ako su im vrijednosti i potencijal podjednaki. Tako će stanovnici plave svlačionice nakon ZadraninaDominika Livakovića, koji će pojačati konkurenciju među vratarima, postati i dva rođena Splićanina, jedan Hajdukovo, a drugi Splitovo dijete, oba iz dalmatinskog zaleđa, jedan Dugopoljac, drugi Imoćanin.

Radošević je iz Hajduka otišao u Napulj u zimskom prijelaznom roku 2013., no u Napoliju se očekivano nije naigrao u prvoj momčadi pa je proljeće i jesen 2015. proveo u Rijeci i ostavio dobar dojam, da bi proljetos bio posuđen španjolskom Eibaru i odigrao, među inim, po 90 minuta protiv Barcelone i Seville.

Ukupno 2,500.000 ⁈

Pogađate već, Radošević se dovodi jer je Ademi do daljnjega suspendiran, a posao završava Marko Vukelić, čovjek od najvećeg povjerenja Zorana Mamića. Kako mu ugovor s Napolitancima istječe u lipnju 2017., mogli bi ga dati za milijun eura.

Rebić se, pak, nije naigrao u Fiorentini, u koju je došao u ljetnom prijelaznom roku 2013., a prošlo proljeće proveo je u ispaloj Veroni, skupivši 10 nastupa. Napadač se jako sviđa Zdravku Mamiću, koji ga je i prije tri godine htio otkupiti od braće Žužul, a ne treba ni podsjećati da je Rebića tadašnji izbornik Niko Kovač vodio na SP u Brazil i imao s njime velike planove. Rebićje u sezoni 2014./15. bio na posudbi u RB Leipzigu, a u Maksimiru će preuzeti ulogu koja je bila namijenjena Josipu Brekalu, upravo prodanom Wolfsburgu. Ugovor mu istječe u ljeto 2018., Fiorentina bi ga prodala za 1,500.000 eura...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:57